Festival van de Verloren Onschuld met Frans Vanvlasselaer: "In de rups verloren velen hun onschuld"

Fran's Connection
Frans Vanvlasselaer uit Scherpenheuvel mag, samen met zijn Frans’ Connection, op donderdag 26 augustus zijn ding doen op het festival van de Verloren Onschuld. “Een paar jaar geleden maakte ik een gelegenheidsliedje waarin ik uitlegde vanwaar de naam komt, heel wat mensen verloren namelijk hun onschuld bij hun eerste kus in de rups op de Aarschotse kermis.”

In de regio is Frans geen onbekende, tijdens de lockdown maakte hij ook al een lied om iedereen uit de zorgsector te bedanken. “In die periode moest ik ook in mijn eigen kot blijven en ik maakte daar dan maar muziek. Toen we dan allemaal buiten kwamen applaudisseren vond mijn buurvrouw het een goed idee om een nummer te spelen voor de mensen uit de zorgsector en dat deed ik dan ook maar, ik maakte mijn eigen versie van You’ll never walk alone. Vorige zondag werd deze versie ten volle gesmaakt in duet met Niels Cockx op Meensel Kermis. Dat we nu weer buiten mogen komen en voor een live publiek mogen spelen is de max. We mogen er dit jaar voor de 16de keer op rij spelen,  natuurlijk zijn we daar dankbaar voor maar ook best fier.”

Frans en zijn gitaar

Frans is dus niet aan zijn proefstuk toe. “Ik maak al muziek sinds ik klein was. In de chiro van Rillaar kreeg ik de microbe te pakken. Heel mijn leven gaf ik les en ook op school had ik steevast mijn gitaar mee, die zeul ik zowat overal mee. Elke vrijdag sloten we de week af met een zangmoment, ik hoefde maar de eerste noot in te zetten en iedereen zong mee.”

Lees verder onder de foto. 

Verloren Onschuld

Net als ZZ-Top 

Het festival is een samenwerking tussen het Aleydistheater en CC Het Gasthuis. “Het is een reeks van optredens van plaatselijke artiesten en het is super dat dergelijke initiatieven bestaan en de lokale artiesten ondersteunt.”

Op het festival brengt Frans, samen met kompaan Mick Peeters, een mix van folk, country, bleugrass en americana. “Dicht bij de roots, akoestisch en puur. Altijd een beetje feest en kermis. Mick is echt mijn rots in de branding en weet mij perfect aan te vullen. Tijdens de lockdown besloot hij zijn baard niet meer af te scheren, toen ik hem na maanden opnieuw zag viel ik achterover, hij heeft een baard waardoor je denkt dat hij lid is van ZZ-Top. Spelen daarentegen doet hij nog steeds als de beste”, besluit Frans lachend.

De twee spelen in het Aleydistheater op donderdag 26 augustus om 20 uur en dit is meteen de afsluiter daar van het festival. De inkom is gratis.

Lees meer over