Bonewijk afgesloten na brand

brand
In de Bonewijk in Aarschot brak maandag 10 januari een brand uit in taverne/pittabar Cleopatra. De wijk werd afgesloten. 

De brand brak uit in de namiddag, ergens rond 14 uur, en woedde fel, zodanig zelfs dat de rook zich ook ontwikkelde tot op de speelplaats van het nabijgelegen Sancta Maria instituut, de leerlingen moesten de school via de achterzijde verlaten waar hun ouders hen konden ophalen.

Omwonenden werden intussen geëvacueerd en de wijk werd afgesloten voor alle verkeer. 

De aanpalende zaak, met name Kevelaerts, moest de deuren ook sluiten.

De eigenaar van de betrokken zaak is niet blij want aan hem werd verteld dat hij niet meteen zijn zaak opnieuw zal kunnen openen.

De agenten van de politiezone Demervallei en de brandweer kwamen ter plaatse. Er vielen bij het incident geen gewonden. De buurtbewoners, die geëvacueerd werden ,konden terecht in de sporthal van de Demervallei .

Intussen is de brand, volgens burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD), onder controle en wordt er nageblust: "Er zijn gelukkig geen gewonden, maar het is nu wachten op de experts om te zien wat de oorzaak was van de brand. We hebben een perimeter in de buurt ingesteld, vooral rondom de school en in de straat. Hierdoor konden de kinderen op een veilige manier langs de achterkant van de school worden opgehaald. Ook de stadsfeestzaal wordt tijdelijk ingericht om de buren op te vangen, indien nodig. "

brand
Het vuur is intussen onder controle