Bewoners gelijkvloers en eerste verdieping woonzorgcentrum Sint-Rochus mogen terugkeren naar hun kamer

WZC Sint-Rochus

Een deel van de bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot, waar op vrijdag 22 juli brand uitbrak die de 2de verdieping zo goed als volledig vernielde en het leven kostte aan een bewoner, kunnen volgende week terug naar hun kamer, voor zij die op het 2de woonden, zal het even langer duren.  

De voorbije weken werd er hard gewerkt om de technische installaties in het woonzorgcentrum te testen en te herstellen waar nodig. Alle installaties zijn inmiddels opnieuw gekeurd en kunnen veilig weer in werking worden gesteld.
Donderdag 4 augustus kwam de brandweer langs voor een controle en die gaven groen licht om het gelijkvloers en de eerste verdieping weer in dienst te nemen. Op de tweede verdieping, daar brak ook de brand uit, was de schade het grootst en die blijft voorlopig nog buiten gebruik.

Een deel van de bewoners kan terug 

Op die 2 goedgekeurde verdiepingen kunnen de 129 bewoners - het gaat om die van de afdelingen Statie, Molen, Begijn en Vest – terugkeren en dat zal in fases verlopen.

“Het gaat om een grote groep bewoners, waarvan er velen minder mobiel zijn. Dat vergt dus een grote inspanning en een goede organisatie. Om alles vlot te laten verlopen, regelen we de verhuizing volgende week in drie fases”, staat te lezen op de website van de stad. “Maandag 8 augustus verhuizen de bewoners die opvang kregen in de Kouter, Sint-Vincentius, het Demerhof en Stuivenberg. Dinsdag 9 augustus verhuizen de bewoners die opvang kregen in het Dorp, Zonneweelde en Middelheim. Woensdag 10 augustus verhuizen de bewoners die opvang kregen bij hun familie of andere woonzorgcentra.”

Voor de verhuis van maandag en dinsdag voorziet de stad  aangepast vervoer, zowel liggend als zittend, aangepast aan de noden van de bewoners. “Het is belangrijk dat de familie het vervoer dan niet zelf regelt. De verhuis van woensdag werken we momenteel nog verder uit.”

De bewoners van de afdeling de Kolk, die op de tweede verdieping verbleven, kunnen momenteel nog niet terug naar het woonzorgcentrum. “Het is dus belangrijk om voor hen een oplossing te vinden voor de iets langere termijn. We zijn daar volop mee bezig en houden je op de hoogte als we meer info hebben.”

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over