André Peeters geeft fakkel door

12 januari 2023 | 20u28 | Gepost door dvdg.media@tel…
Gerda Vandegaer
Een nieuw jaar, in Aarschot ook vaak een wissel in gemeenteraadsleden. Dus nu ook.

Gerda Vandegaer (cd&v) heeft op donderdagavond 12 januari de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid in Aarschot. Gerda volgt ereburgemeester André Peeters op die na 40 jaar zetelen afscheid nam van de gemeentepolitiek.

Haar woonplaats Langdorp waar ze dertig jaar lang als directeur twee bloeiende basisscholen leidde. Vanuit haar beroep ontwikkelde ze een passie voor sterk onderwijs en een veilige schoolomgeving. Daarnaast heeft ze een grote bezorgdheid voor wie het moeilijk heeft in onze samenleving.

De voorbije jaren gaf Gerda haar engagement concreet gestalte als bestuurslid van Cnuz, de sociale huisvestingsmaatschappij die goedkope woningen ter beschikking stelt in het Hageland. Daarna kon dat als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van Aarschot. In haar vrije tijd springt Gerda bij in een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de opvang, begeleiding en ondersteuning van vluchtelingen in Aarschot en omgeving.

“Ik ben heel blij met mijn nieuw mandaat als gemeenteraadslid en met de kans om deze rol op te nemen voor Aarschot,” zegt Gerda Vandegaer. “Samen met mijn cd&v-collega’s wil ik kritisch en constructief het beleid van onze stad controleren. Mijn belangstelling voor de dagelijkse strijd die veel mensen moeten voeren om de eindjes aan mekaar te knopen, neem ik mee naar de gemeenteraad. Vage wensdromen zijn niets voor mij, ik zet mijn schouders graag onder concrete projecten.”

Gerda blijft zich de volgende jaren heel graag inzetten voor de levenskwaliteit van alle Aarschottenaren. zoals kwaliteitsvol onderwijs bij de deur, een fietsveilige schoolomgeving, betaalbare woningen, een bloeiend verenigingsleven dat mensen verbindt en meer respect voor het groen dat ons omringt.

Lees meer over