Aarschot vraagt aandacht voor zwerfkattenprobleem

2 maart 2023 | 10u16 | Gepost door dvdg.media@tel…
Moederkat
Het is weer die tijd van het jaar: de paartijd voor katten. Spijtig genoeg leven er veel katjes op straat. Tijdens de paartijd is het eens zo belangrijk dat er zo veel mogelijk zwerfkatten kunnen opgevangen worden. De stad vraagt daarbij de hulp van iedereen.

De stad Aarschot zoekt hulp bij het zwerfkattenproject. Daarbij wordt gevraagd om eerst en vooral te zorgen dat je eigen katten gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Dat is trouwens sinds 2018 verplicht. Als een kat niet gecastreerd is, kan die in het wild een zwerfkat zwanger maken, met als resultaat nog meer katjes op straat. Dat wil de stad natuurlijk voorkomen. Zit je in een moeilijke situatie en heb je recht op steun van bijvoorbeeld het OCMW? Dan kan je per jaar 1 kat laten steriliseren op kosten van de stad.

Maar daarnaast kan iedereen nog de nodige hulp bieden bij het project. Heb je een zwerfkat of een nestje gevonden, contacteer dan de milieudienst via milieudienst@aarschot.be of 0800 20 765.

De stad vraagt dit jaar ook extra aandacht voor zwerfkittens. Wanneer kittens nog voor ze 8 weken oud zijn gered kunnen worden, is hun kans op een normaal leven veel groter. Ze hebben dan namelijk veel meer kans om gesocialiseerd te worden en een warme thuis te vinden. Steeds de ideale oplossing.

"We proberen er zo samen voor te zorgen dat zo weinig mogelijk katten alleen moeten overleven op straat. Dit valt allemaal onder ons zwerfkattenbeleid", zegt schepen van Dierenwelzijn Annick Geyskens (N-VA).

Meer info: https://www.aarschot.be/zwerfkatten.

Lees meer over