85-jarige man slachtoffer van sluwe dief die toch gevat kon worden

inbrekers

Een 85-jarige man uit Aarschot werd op vrijdag 24 november het slachtoffer van een diefstal in zijn eigen woning.De dief ging sluw te werk maar kon toch gevat worden door de opgetrommelde agenten.

Een 36-jarige man klopte rond 7 uur aan de achterzijde van een woning in Aarschot op de keukendeur en betrad daarna de woning. In de keuken was het 85-jarige slachtoffer aanwezig. De verdachte vroeg aan de 85-jarige bewoner om een aansteker. Toen de verdachte liet uitschijnen dat hij naar het toilet moest gaan, begeleidde het slachtoffer de verdachte naar het toilet. Eenmaal terug in de keuken vroeg de verdachte achter aluminiumfolie. Het slachtoffer ging naar een andere ruimte om aluminiumfolie te halen. De verdachte maakte van dat moment gebruik om de portefeuille van het slachtoffer, die op de keukentafel lag, te ontvreemden. Wanneer het slachtoffer terug in de keuken kwam, merkte hij de diefstal op. Het slachtoffer confronteerde de verdachte met de diefstal, maar die ontkende er iets mee te maken te hebben en zette het op een lopen.

Terwijl de agenten van PZ Aarschot bezig waren met het verhoor van het slachtoffer, kregen ze melding van een verdacht persoon in de omgeving van de woning van het slachtoffer. De agenten gingen ter plaatse en konden de verdachte arresteren.

Op de plaats waar de verdachte zich verscholen had, vonden ze ook de portefeuille van het slachtoffer, die kreeg van de agenten alles terug met uitzondering van zijn rijbewijs want dat bleek verdwenen.

 Het parket van Leuven heeft de 36-jarige verdachte gedagvaard volgens de procedure van het snelrecht. Hij moet zich begin februari komen verantwoorden voor de diefstal bij de correctionele rechtbank. 

Lees meer over