5de editie van MysteriA dompelt bezoeker onder in magische wereld vol muziek

FantasyA

In Aarschot gaat in mei de 5de editie door van MysteriA, een groots opgezet event waar fantasy en magie voorop staan. Wij mogen 5 lezers blij maken met een gratis ticket.

“Verwacht je aan de meest uiteenlopende cosplayers, victoriaanse taferelen, een compleet steampunk dorp, Vikings uit het hoge noorden, piraten in de schaduw van hun levensgroot galjoen, een hele roedel wolven, echte heksen en zelfs het labo-voertuig en enkele dino’s uit Jurassic park zijn erbij en dat in het unieke decor van Domein Elzenhof. Het is een echt familie-event”, legt Mieke Van Geel van de organisatie uit.

Meer dan goed gevuld programma

Zowel op vrijdag, zaterdag en zondag staat er een cosplay op het programma maar het event is veel meer dan dat.

“Zo is er ook de Enchanted Market waar je de meest vreemde - en exotische spullen kan vinden, wellicht die ene toverstaf, dat uniek handgemaakt kledingstuk of magische rune-stenen. Je kan het zo gek niet bedenken want het is er allemaal.”

De initiatiefnemers zorgen ook voor heel wat muziek. “Dit jaar werd er ook gekozen om een extra podium te plaatsen met artiesten die akoestische folk brengen. Op het hoofdpodium is er dan weer gezorgd voor een zeer uiteenlopende line-up, gaande van plaatselijk geweld, over Ierse dansers en piratenbands, tot wardrums en pipes. Het gaat om artiesten uit ons land maar ook uit het buitenland”, gaat Mieke verder.

Lees verder onder de foto.

Piraten
Ook piraten loop je er tegen het lijf

Kinderen gaan op zoek naar snoepschat

En dan is er op zondag nog het Verhaal Van Nooit Voordien, zeg maar een gratis doe- en zoektocht voor kinderen die op avontuur gaan met piraten en de sleutel van de snoepschat moeten vinden.

“Afspraak hiervoor is om 13 uur aan het gestrande piratenschip. Je kan ook meedoen aan een kostuumwedstrijd of zelfs een handfasting meemaken. Je weet ook nooit wat er gebeurt wanneer je onze magiërs tegen het lijf loopt. Kortom, je zal ogen en oren tekortkomen vanaf het moment dat je de magische grens naar MysteriA overschrijdt”, besluit Mieke.

Het event is op vrijdag 12 mei toegankelijk van 18 tot 23 uur, zaterdag 13 mei van 11 tot 23 uur en zondag 14 mei van 11 tot 20 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen, onder begeleiding, gratis binnen, en ook honden zijn welkom mits ze sociaal zijn en aangelijnd.

Plaats van afspraak is het Elzenhof, Nieuwland 3 in Aarschot.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina https://www.facebook.com/Mysteriafantasy en tickets bestel je op https://www.mysteriafantasy.be

Lees meer over