Tal van nieuwe activiteiten in Het Vinne

29 maart 2023 | 13u16 | Gepost door rik.poulman@te…
Het Vinne

Dit weekend start het toeristisch seizoen provinciedomein Het Vinne. Dit jaar komt daar elke eerste zondag van de maand een Boek & Vinylmarkt bij. En op 15 april is er een plantenruilbeurs.

De afgelopen jaren werden er grote werken uitgevoerd in en rond het meer, dat terug gevuld is tot zijn oorspronkelijke peil en de natuur is zich aan het herstellen. De wandelwegen zijn ondertussen in orde gebracht. Er werden extra knuppelpaden aangelegd en de wandelweg naast de dijk van de St-Odulphusbeek werd opgehoogd. Aan de inkom van het domein werd een paviljoen gebouwd. Het fungeert als afspraak- en schuilplek voor bezoekers. Op termijn komen er infoborden en grondplannen met meer informatie over het domein.

Lees verder onder de foto
boekenmarkt
Themabeeld

Het Vinne is elk jaar the placet to be voor talrijke activiteiten in familieverband. Iedere laatste vrijdag van de maand vinden de Vinnemarkten plaats. Nieuw vanaf dit jaar kan je elke tweede zondag van de maand komen snuisteren tussen de boeken en lp's. Inschrijven is niet nodig. Toegang is gratis.

De kalender van Het Vinne kan je raadplegen via deze link: https://www.vlaamsbrabant.be/nl/vrije-tijd-en-toerisme/provinciedomein-het-vinne-zoutleeuw#fake-tab-nav--781.

Lees meer over