Maria blaast 106 kaarsjes uit, maar voelt zich nog steeds vijftiger

24 januari 2023 | 15u02 | Gepost door rik.poulman@te…
106-jarige

Of het te maken heeft met goeie luchtkwaliteit en/of een aangename leefomgeving, in ieder geval bereiken sommige bewoners van woonzorgcentra respectabele leeftijden. Zo ook Maria Lemmens die gisteren in aanwezigheid van haar familie en het schepencollege 106 kaarsjes mocht uitblazen.

Maria is nog steeds een kranige dame die zich uitstekend in haar vel voelt. Zo laat ze zich al eens ontglippen dat ze zich nog steeds als een vijftiger voelt. Een echt geheim voor haar hoge leeftijd heeft ze eigenlijk niet. “Ze is in ieder geval een heel sterke vrouw”, zegt dochter Laura.

Thuis beredderde zij het huishouden, een voltijdse bezigheid. Met drie kinderen, een zoon en twee dochters, die laatste waren een tweeling, had ze de handen vol. Echtgenoot Laurent was sectie-overste bij PBE. Zijn mannen brachten tweewekelijks verslag bij hem thuis verslag uit over hun werk en Maria zorgde dan voor de koffie. De familie breidde zich stilaan uit met vijf kinderen, die inmiddels ook gestart zijn met opvolging.

Gezien haar fysieke toestand nog steeds het beste laat verhopen, is Maria goed op weg om het Zoutleeuwse leeftijdsrecord van 112 jaar, 3 maanden en 11 dagen te evenaren en mogelijk te overtreffen. Dat staat nog steeds op naam van Fanny Godin (Hoei, 27 mei 1902 – Zoutleeuw, 7 september 2014). Wij wensen het haar in ieder geval zeker toe.