Man veroorzaakt ongeval maar heeft meer op zijn kerfstok

Sterke cannabisgeur leidt tot gerechtelijk onderzoek naar dealen

Een man, die een ongeval veroorzaakte in de nacht van zaterdag op zondag in Zoutleeuw ,bleek ook een hoeveelheid canabis op zak te hebben en een aanzienlijk bedrag in cash geld. Dat weet Het Nieuwsblad.

De lokale politie Getevallei werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeroepen voor een verkeersongeval in Zoutleeuw. Een motorrijder was er, na een ongeval, op de vlucht geslagen en had zijn motorfiets op de plaats van het ongeval achtergelaten.

Een speurhond werd ingeschakeld om de bestuurder terug te vinden, met succes. De verdachte werd in de buurt gevonden. De agenten vonden een hoeveelheid cannabis en behoorlijk veel cash geld bij de verdachte.

De lokale politie Getevallei ging, samen met collega’s van de politiezone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken, over tot een huiszoeking bij de 37-jarige verdachte uit Gingelom en vonden in zijn woning in Kerkom 1,8kg cannabis, een 50-tal xtc-tabletten, een hoeveelheid paddo’s en psychedelisch poeder en speed, verpakkingsmaterialen en een grote som cash geld die ze allemaal in beslag namen, aldus Het Nieuwsblad.

De man werd voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter die hem aanhield.Het onderzoek wordt in elk geval voortgezet.

Lees meer over