Ward Lemmelijn vice-wereldkampioen indoor roeien met nieuwe persoonlijke recordtijd

Ward Lemmelijn

Ward Lemmelijn is er vanavond niet in geslaagd om zijn wereldtitel om de 2.000 m. indoor roeien te verlengen. Hij moest de duimen leggen tegen de huidige recordhouder op die afstand, Oliver Zeidner.

De deelnemers aan het WK konden er dit jaar voor kiezen om af te reizen naar het Canadese Toronto of van op een zelf gekozen locatie. Ward koos voor dat laatste omdat hij er tegen opzag zo’n verre reis te ondernemen na slopende examens en trainingen met de Belgische ploeg. Zijn thuisbasis in het tenniscomplex Grand Slam in Tienen zat afgelaten vol met meer dan 600 supporters die hem luidkeels naar de overwinning hoopten te roepen, maar de Duitser was net iets te sterk. Met 5.37,3 was hij net iets sneller. Toch is de Tienenaar niet helemaal ontevreden over zijn prestatie, want met 5.39,7 dook hij onder de grens die hij zichzelf had opgelegd en verbeterde hij zijn persoonlijk record.

Deze prestatie belooft alleszins het beste voor zijn mogelijke deelname aan de Olympische spelen in 2014 waar hij mogelijk kan deel uitmaken van een boot met twee.

Een reactie over zijn deelname aan dit WK leest u in Passe Partout van 15 maart.

ward2
Dankbaar voor de honderden supporters die hem kwamen steunen.

Lees meer over