Tiense Jolien stond op hoofdpodium Kamping Kitsch: “Ik kreeg kippenvel toen het publiek meezong”

Jolien Noé

De Tiense Jolien Noë (22)  mocht afgelopen zaterdag op het hoofdpodium van Kamping Kitsch in Kortrijk een nummer brengen. Voor haar een onvergetelijk moment. Het optreden had ze te danken aan haar deelname aan een wedstrijd, ook al won ze die niet. "Het decor was speciaal maar ik heb me meteen gefocust op het publiek."

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Beelden: Jolien Noé

Eerder nam Jolien al deel aan andere wedstrijden zoals The Voice, Strafste Stem Onder de Douche en K2 zoekt K3. Nu waagde ze haar kans in een wedstrijd waarbij de winnaar op het hoofdpodium mocht optreden. “Ik won niet maar de organisatie had nog een verrassing in petto. Elke finalist mocht één nummer zingen op het hoofdpodium, de winnaar mocht er drie brengen. Ik koos voor Vuurwerk van Camille. Een andere finalist kreeg het publiek zover om een polonaise in te zetten. Dat lijkt me ook wel kicken. Het was in elk geval een geweldige ervaring. Niet alleen de wei zien met al dat volk, maar ook de festivalgangers die meezingen, dat is echt een ongelooflijk kippenvelmoment. Het voelde voor mij aan als een soort van thuiskomen. Naast mijn optreden op het hoofdpodium mocht ik ook een aantal nummers brengen in de schlagertent”, vertelt Jolien die intussen gestopt is met haar opleiding voor een job in het kleuteronderwijs.

“Ik overweeg om een opleiding kinderzorg te volgen. Intussen krijg ik nieuwe uitdagingen aangeboden en dat is heel fijn. Ze hebben me zelfs gevraagd om een radioprogramma te presenteren en in oktober ga ik op fanclubvakantie. Mijn agenda is goed gevuld en daar ben ik heel blij mee. Weet je, ik het het gevoel dat er een nieuwe Jolien is opgestaan”, besluit ze lachend.

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over