Tekort aan kinderbegeleiders: volwassenenonderwijs Tienen biedt geschikte opleiding aan

2 februari 2023 | 16u53 | Gepost door rik.poulman@te…
kinderbegeleider

Kinderbegeleiders worden vaak omschreven als superhelden en experts. Alleen, er zijn er veel tekort. Volwassenenonderwijs CVO Volt Tienen biedt nu een cursus aan waarmee je snel aan de slag kunt.

“Vanaf dit schooljaar kan je Begeleider in de Kinderzorg voor Baby’s en Peuters ook op onze campus in Tienen volgen”, zegt campusverantwoordelijke Elfriede Kempeneers. “In onze opleiding besteden we aandacht aan alle belangrijke aspecten van het beroep: de verzorging, maar ook hoe we kinderen opvoeden, stimuleren, helpen in hun ontwikkeling en hoe we een goed contact met de ouders opbouwen.”

De cursisten Kinderbegeleider kunnen rekenen op een goede begeleiding, een lesrooster aangepast aan het eigen tempo, voldoende kansen op praktijkervaring dankzij werkplekleren en stages. Zo gaat CVO Volt voluit voor meer en betere kinderbegeleiders. Je kan bij de opleiding verschillende modules volgen en al naargelang het pakket dat je volgt, kan je een certificaat of diploma behalen. Wie reeds ervaring heeft, kan onder bepaalde voorwaarden vrijstellingen krijgen of de cursus op kortere termijn voltooien.

Via deze link vind je meer informatie: https://cvovolt.be/cursus-opleiding/personenzorg/kinderopvang/kinderbegeleider-babys-en-peuters/opleiding-kinderbegeleider-babys-peuters-dagtraject-tienen/44732/

CVO Volt, Goossensvest 5 Tienen (voormalig Rijksadministratief centrum) info.tienen@cvovolt.be, 016 76 83 10.

secretariaat
Wie vragen heeft, kan altijd informatie inwinnen op het secretariaat van de school.

Lees meer over