Na rustpauze gaat roeier Ward Lemmelijn er weer volledig voor: "Ik benut nog niet mijn potentieel en dat is frustrerend"

Ward Lemmelijn

Gewezen wereldkampioen indoor roeien Ward Lemmelijn uit Tienen lastte een pauze in maar vindt het nu tijd om weer in de boot te kruipen. “Een maand terug presteerde ik op het Belgisch kampioenschap niet zoals verwacht, dat betekende ook dat ik niet geselecteerd werd voor het Europees kampioenschap. Ik moet toegeven dat ik zeer ontgoocheld was”, zegt hij op zijn Instagram.

Hij besloot om even andere zaken te gaan doen dan roeien en andere sporten uit te proberen. "Ik had plezier bij het uitproberen van die andere sporten waarbij ik al mijn potentieel en kracht kon aanwenden, iets waar ik nog niet in slaag in een roeiboot in zware omstandigheden. Dat is frustrerend na al die uren die ik al in een boot doorbracht."

Hij wil in 2024 deelnemen aan het outdoor roeien op de Olympische Spelen in Parijs maar heeft nog een weg te gaan.

“De voorbije weken waren dankbaar en verheugend maar nu is het tijd om weer in de boot te kruipen, genieten van het mooie weer en kijken hoe ik mijn roeivaardigheden kan verbeteren.”

Lees meer over