Indringende geur hangt in meerdere straten van de stad, oorzaak is intussen gevonden

10 maart 2023 | 13u40 | Gepost door redactie
Geurhinder

Tienen was vrijdag 10 maart in de ban van een felle geurhinder. Verschillende inwoners van verschillende straten deden er melding van op Facebook. De brandweer ging op zoek naar de oorzaak en vond die intussen ook. 

Op Facebook circuleerden meerdere berichten van inwoners die het hadden over een geur die ze waarnamen in de buurt van hun woning.

Dat was onder andere het geval in de Slachthuisstraat, Molenstraat, Kapucijnenstraat en Beggaardenstraat maar er waren op Facebook ook meldingen van inwoners van nog andere straten.

Volgens één van de inwoners kwam Fluvius langs maar was er geen sprake van een gaslek maar zou het eerder gaan om een lek uit een mazouttank.

Dat laatste bevestigen de brandweerlui van Hulpverleningszone Oost die uiteindelijk de lekkende mazouttank terugvonden. De eigenaar had intussen zelf al een  technieker opgeroepen en de mazout werd overgepompt en het lek gedicht. 

"Het ging inderdaad om een lek in een mazouttank waarbij mazout in de riolering liep. Momenteel is er veel circulatie in de riolering waardoor de geur zich verspreidde over meerdere straten. Er was geen gevaar voor de inwoners maar mensen kunnen nog een poosje geurhinder ondervinden", besluit burgemeester Katrien Partyka (Cd&v)

Begin februari hing er ook al een gasgeur in de stad. 

Lees meer over