Paniek in Tienen na één gaslek, inwoners blijven gas ruiken

aardgas

In Tienen heerste zaterdag 4 februari paniek omdat er een gasreuk werd vastgesteld. Netwerkbeheerder Fluvius  kreeg meerdere telefoons van verontruste inwoners die allemaal gas roken, ook al was het lek al lang gedicht.

Zaterdagochtend 4 februari kreeg Fluvius een eerste verontrustende telefoon om 7 uur omdat iemand een gasreuk had waargenomen. Het ging effectief om een gaslek dat vrij snel gedicht werd maar de maatschappij kreeg nadien nog een orkaan van paniekerige telefoontjes over zich heen van verontruste inwoners die het hadden over een gasreuk.

“De eerste oproep betrof inderdaad een klein gaslek, dat we snel hebben kunnen dichten. Maar ineens kregen we, doorheen de dag, verschillende telefoons van mensen, die vooral wonen in de Leuvensestraat en Leuvenselaan, over vermeende gasgeuren hadden waargenomen. Bij sommige woningen zijn we zelfs twee keer moeten langsgaan, telkens zonder verontrustend resultaat. Gelukkig kregen we ook hulp van de brandweer, die ook metingen  hebben gedaan, telkens met een negatief resultaat. We werken elke oproep af maar tot nog toe hebben we geen enkel lek gevonden, buiten dat ene dan waar we meteen aan hebben verholpen”, zegt Fluvius woordvoerder David Callens.

Wellicht is de situatie dan ook onder controle, al neemt dat niet weg dat meerdere mensen een gasreuk hebben waargenomen.  “Als men ergens Fluvius en de brandweer aan het werk ziet geeft dat mensen wellicht een angstgevoel. Samen met de speculaties op sociale media ruikt ineens iedereen gas, en dat is wat er vandaag gebeurd is. Een echte gasgeur is vergelijkbaar met de geur van rotte eieren.”

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over