Vijver van het Park staat leeg: te veel gaten en moest constant bijgevuld worden

22 september 2022 | 18u20 | Gepost door christian.henn…
De lege vijver van het Park

Wie in het Park van Hoegaarden wandelt, de voormalige Tuinen van Hoegaarden, zal het gemerkt hebben. De vijver onder aan de ‘Avenue de Versailles’ staat leeg. Hij zal weldra grondig heringericht worden.

Robert-Jan Jackers verantwoordelijke voor het Park van Hoegaarden: “Er zaten al een hele tijd te veel gaten in de vijver. We hebben gepoogd om die te repareren, maar het lekte steeds opnieuw. Dit kan alleen verholpen worden als alles grondig gedicht wordt. Daarvoor moest hij volledig geledigd worden”.

“Al een paar jaar met de warme zomers en de droogte moeten we veel water toevoegen om de vijver op niveau te houden. Als gemeente kunnen we het niet maken om wekelijks de vijver bij te vullen met leidingwater of zelfs grondwater. Dus moeten we de vijver volledig herinrichten en zorgen dat hij minder verdampt.”

“De vijver zal alleszins dezelfde vorm behouden, maar wordt heringericht. Wanneer juist is nog niet bepaald, want we zullen er een paar weken werk aan hebben”, aldus Robert-Jan.

De eerstvolgende grote activiteit in het Park is de lente plantendag volgend voorjaar. Tegen dan zal de klus zeker geklaard zijn.

Zie foto hieronder

De vijver met fontein Park Hoegaarden
De vijver met fontein in betere tijden

Lees meer over