Nieuw terras voor jeugdhuis de Klup uit Hoegaarden

8 maart 2021 | 10u07 | Gepost door christian.henn…
Werken aan het terras
Jeugdhuis de Klup in Hoegaarden is gevestigd in de voormalige kantine van de sporthal . De Klup is de voorbije 12 maanden nauwelijks open geweest. Er werd duchtig gewerkt, eerst binnen, en nu zijn ook de werken door de gemeente aan de gang. Zo wordt momenteel een nieuw buitenterras gelegd. Dit komt tussen het jeugdhuis en het tweede voetbalveld van SC Out-Hoegaarden.

De Klup sloot bij de eerste lockdown op 13 maart 2020, en er werd beslist om heel het jeugdhuis met eigen middelen op te frissen en te verbouwen. “De aanleg van de binnenruimte is door de Klup zelf gebeurd, met een nieuwe toog, nieuwe verlichting, nieuwe meubelen, infostand, tussenschotten, en ook helemaal herschilderd. De kosten aan het gebouw zijn voor de gemeente”, zegt voorzitter Kim Hennuy.

Het jeugdhuis was binnenin klaar en  ging even open in oktober, maar toen volgde al op 18 oktober de 2de lockdown. Ondertussen is het jeugdhuis nog altijd gesloten en zal vermoedelijk opengaan samen met de horeca.

“Op dit ogenblik legt de gemeente een nieuw terras aan. Wij hadden dat aangevraagd aan de gemeente, samen met nog andere werken aan het gebouw. Ondertussen zijn de bomen van het terras verwijderd en zijn  de grondwerken gestart. In onze aanvraag naar de gemeente, die eigenaar is van het gebouw, hadden we nog heel wat reparaties aan ramen en deuren voorzien. Zo zijn een aantal vensters van de keuken stuk. We krijgen ze zelfs niet meer open. We hadden ook een extra bergruimte gevraagd en die is ondertussen klaar. Ze is volledig afgesloten van de instuifruimte. De deur van deze bergruimte geeft uit in de inkomhal. De aanvraag voor een nieuwe vloer is afgeketst. Hopelijk komt onze nieuwe keuken in orde. We gaan alleszins verschillende keukenleveranciers contacteren, maar we moeten zeker binnen het voorgestelde budget blijven”, besluit Kim Hennuy.

Lees meer over