Eerste intrede van Sinterklaas: grote massa danst ondanks de regen

20 november 2022 | 17u19 | Gepost door christian.henn…
De Sint komt aan op zijn praalwagen

Zelfs de regen kon de eerste intrede van Sinterklaas in Hoegaarden niet verpesten. Honderden mensen kwamen naar het Gemeenteplein om de Sint te zien. De organisatie kwam van ‘Dag Sinterklaas in Hoegaarden’, een vereniging die jaarlijks de Sint in de belangstelling brengt. Johnny Lockkamper en Kenneth Mertens zijn daar de drijvende krachten achter.

Intrede Sinterklaas Hoegaarden

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Flashmob tijdens intrede van Sinterklaas

Een roetpiet gaf ons tekst en uitleg bij het gebeuren: “Vorig jaar konden we door corona niet bij de kinderen komen en toen hebben we een reeks films gemaakt met 14 bekende Vlamingen, waarbij Roel Vanderstukken, Ann Swartenbroeckx en Jef De Smet. Die hebben we de weken voor Sinterklaas vertoond, via sociale media. Sommige van onze filmpjes bereikten toch 3000 kinderen. Ook dit jaar wordt er een film gemaakt. ‘Sinterklaas en het grote Pietenfeest’, luidt de titel. De film wordt verdeeld over vijf afleveringen die vanaf 1 december worden vertoond. Vandaar dat Sinterklaas bij zijn intrede constant gevolgd werd door een camera. Dit was de laatste opname voor de film”.

Lees verder onder de foto

Veel belangstelling voor Sinterklaas in Hoegaarden
Veel volk om Sinterklaas te verwelkomen

Praalwagen

Voor het eerst kwam er een echte intrede van de Sint in Hoegaarden, met start van de stoet in Mariadal in Klein Overlaar. Sinterklaas werd op een praalwagen naar het Gemeenteplein geleid toch een paar kilometer verderop. De wagen waarop een DJ Piet muziek maakte werd gevolgd door 20 dansers van de Dansschool Step by Step. Ook het paard van Sinterklaas stapte mee op in de stoet.

Lees verder onder de foto

Ontvangst Sint Hoegaarden
Sinterklaas aan het gemeentehuis

Dansmob

De grote massa had zich verzameld op het Gemeenteplein, waar Toets Thielemans vanop de kiosk de honneurs waarnam. Eerst werd de Sint nog ontvangen op het gemeentehuis door burgemeester Jean-Pierre Taverniers. Voor de trappen van het gemeentehuis brachten dansers van Step by Step samen met andere kinderen een dansje. Daarna kwam Sinterklaas naar de kiosk, rechtover het gemeentehuis.

Als verrassing voor Sinterklaas kwam er een flashmob, waarbij steeds meer dansers verschenen, uiteindelijk 130 in totaal. Maar ook de andere mensen bewogen mee. Daarna konden de kinderen naar de Sint op de kiosk.

Zie foto hieronder

Sinterklaas Hoegaarden
Sinterklaas op zijn troon

Lees meer over