Eenrichtingsverkeer naar boven toe in de Gasthuisstraat

21 november 2022 | 15u13 | Gepost door christian.henn…
In deze richting mag vanaf 28 november niet meer gereden worden

In het voorjaar van 2023 starten de werken voor de aanleg van gescheiden riolering in Nerm, Brouwerij Loriersstraat en de Gasthuisstraat in Hoegaarden. Daarom wordt er in de periode van 28 november tot en met 11 december, naar aanleiding van deze werken, al een proefopstelling georganiseerd met eenrichtingsverkeer in de Gasthuisstraat, naar beneden toe.

“We hebben al tellingen van het verkeer georganiseerd van 20 tot 28 oktober. Op die tijd kwamen er 11.000 voertuigen door de Gasthuisstraat, waarvan er 7000 kwamen van richting Hauthem naar het Gemeenteplein toe en 4000 naar beneden. Vandaar dat bij de proefopstelling enkele richting naar boven toe wordt uitgetest”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers. (CD&V).

“Aquafin vraagt ons om tijdens de werken eenrichtingsverkeer in te voeren, zodat ze aan beide kanten van de weg kunnen werken. Daarom komt er nu een proefopstelling om te zien hoeveel verkeer er doorkomt bij enkele richting. De omleiding naar beneden toe gebeurt via de Pastorijstraat, Tommestraat, Tiensestraat en Stoopkensstraat. Van de Kauterhof kan men dus wel richting Gemeenteplein blijven rijden”, aldus de burgemeester.

Op 24 januari 2023 om 20u vindt er op het gemeentehuis nog een burgerparticipatieavond plaats waarop de inwoners hun feedback kunnen geven over de werken.

Lees meer over