Ferm haalt beetje Provence naar het Hageland met een petanquebaan voor eenieder in Geetbets

petanque

De tuin van de dagopvang van Ferm in Geetbets wordt een ontmoetingsplaats voor de buurt en biedt ook een petanquebaan aan, kwestie van een beetje het gevoel van de Provence naar het Hageland te halen. 

Ferm Thuiszorg baat sinds 2022 een centrum voor dagopvang uit in Geetbets en stelt de tuin nu open voor iedereen. Mooi extraatje is de petanquebaan die er werd aangelegd.

Peter van het project is Rudi Jacobs van Cera, hij mocht ook het officiële lint doorknippen om de baan in gebruik te kunnen nemen. 

Leden van Okra, een vereniging voor senioren in Vlaanderen en Brussel,  mochten vervolgens de baan echt inhuldigen en speelden er een partijtje. “We spelen iedere dinsdag van de maand een wedstrijdje petanque, daarna drinken we iets. Heel tof dat dit nu ook in de tuin van de dagopvang kan. De petanquebaan is prachtig en op deze manier kunnen we ook kennis maken met de werking van de dagopvang, zegt  Emma Munten van Okra. 

Bij Ferm zijn ze ook overtuigd van de meerwaarde van het openstellen van de tuin. “Het zou jammer zijn om deze mooie tuin enkel toegankelijk te maken voor cliënten van de dagopvang”, aldus nog verantwoordelijke Marie Stesmans van Ferm. “De tuin en de petanquebaan kunnen worden gebruikt door lokale verenigingen, zoals Ferm, Okra, Petanqueclub Grazen, Landelijke Gilde en plaatselijke scholen.”

Lees meer over