Dief aan de haal met sigaretten ter waarde van 2400 euro: "Ik kijk er niet meer van op"

dief

Een dief ging er in de Delhaize in Geetbets vandoor met een doos sigaretten ter waarde van 2400 euro. De uitbater postte een foto van de bewakingscamera online.

De diefstal gebeurde op vrijdag 24 november en de eigenaar, Milo Vanhove (74), kijkt er zelfs niet meer van op.

“Ik heb samen met mijn twee zonen de winkel en het is zeker niet de eerste keer dat dieven hun slag willen slaan. Soms hebben ze het gemunt op dure likeuren of andere dranken, de andere keer willen ze er met make-up vandoor gaan. Meestal komen ze met drie personen, één blijft dan aan de ingang staan, een andere blijft in de auto wachten en de derde gaat aan de slag in de winkel.

Deze keer kwam de dief alleen. De goederen werden geleverd, zoals altijd, aan het onthaal en normaal gezien worden die dan binnen het half uur veilig weg gezet. Deze kerel kwam binnen en liep een paar keer heen en weer. Ineens nam hij een karton op en ging hij ermee aan de haal, hij liep hard weg en verloor tijdens zijn vlucht zijn pet. In de doos zaten 24 farden sigaretten, goed voor zon 2400 euro, zegt de uitbater die de indruk heeft dat dieven hun werkingsgebied verleggen naar kleinere gemeenten. In de grotere steden en winkels hebben ze geld om bewakingsagenten te betalen, zaken in kleinere gemeenten kunnen dat niet betalen en dat weten dieven ook. We kunnen alleen maar hopen dat de politie erin slaagt om de dader te vatten.

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over