Uitbreidingswerken snelwegparking E40 in Boutersem van start eind 2023, begin 2024

Arnout Coel

Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer zal eind 2023, ten laatste begin 2024, van start gaan met de uitbreidingswerken aan de snelwegparking langs de E40 in Willebringen (Boutersem). Dat zegt Vlaams parlementslid Arnout Coel (N-VA) die het nieuws vernam van bevoegd van minister Lydia Peeters (Open Vld). De vrachtwagencapaciteit zal opgetrokken worden tot 53 plaatsen en er komen extra faciliteiten voor langparkeren.

Coel stelde hierover een parlementaire vraag: “Uit het antwoord van de minister blijkt dat het voorontwerp voor de herinrichting van de parking afgerond is. Op basis daarvan wordt nu de rioleringsstudie opgestart. Pas na het afronden van die studie kan de omgevingsvergunning voor de uitbreiding aangevraagd worden.”

In de loop van 2023 zal het bestek voor de aanbesteding gepubliceerd worden, waarna een aannemer voor de werken aangeduid wordt. “Als alles volgens plan verloopt zullen de werken eind 2023/begin 2024 aanvatten. Die zullen naar schatting 80 werkdagen in beslag nemen. Naast de uitbreiding van de parkeermogelijkheden wordt er ook voorzien in vernieuwde sanitaire, horeca- en recreatiefaciliteiten voor de vrachtwagenchauffeurs.”

De parking zal tijdens de werken worden afgesloten. Als alternatief stuurt het agentschap vrachtwagenbestuurders naar de snelwegparking in Heverlee om zo de hinder tot een minimum te beperken.

“AWV investeert 4 miljoen euro in kwaliteitsvolle parkinginfrastructuur voor vrachtwagens langs de E40 in Boutersem. Een goede zaak voor de truckers die op die manier in alle comfort hun rij- en rusttijden kunnen respecteren”, besluit het N-VA parlementslid.