Guy Vanbelle volgt Bart Dusart op als schepen

19 januari 2023 | 11u48 | Gepost door christian.henn…
Guy Vanbelle en Bart Dusart

In Boutersem is er begin dit jaar een schepenwissel gebeurd tussen Bart Dusart en Guy Vanbelle, beiden CD&V. Guy Vanbelle wordt de nieuwe schepen van landbouw, milieu, openbare werken en cultuur. Bart Dusart neemt de plaats in van Guy als voorzitter van de gemeenteraad.

Bart Dusart volgde Maurice Rodeyns op als schepen, begin 2021. Hij legde toen nog de eed af tijdens een online gemeenteraadszitting. Bart was op dat ogenblik ook al 14 jaar gemeenteraadslid en het was toen al afgesproken dat begin 2023 een nieuwe wissel zou gebeuren. “Ik heb de indruk dat ik door mijn beperking beter de mensen kon begrijpen”, vertelde Bart ons. Bart Dusart zal de komende twee jaar van de legislatuur de gemeenteraad voorzitten.

Dierenliefhebber

Guy Vanbelle wordt de nieuwe schepen. Guy: “Ik ben al 27 jaar gelukkig getrouwd met een pracht van een vrouw, heb drie volwassen kinderen, ben een familyman en dierenliefhebber. Van opleiding ben ik dierenarts. Ik werk voor de overheid als beleidsmedewerker. Tussen 2008 en 2014 was ik werkzaam als adviseur in de beleidscel van de toenmalige federale minister van landbouw  en KMO.”

“Mijn favoriete sport is lopen met de loopclub en ook pik ik graag een concertje mee zoals Rock Baatsem. Ik ben  gepassioneerd wijnliefhebber en hou van koken”.

“Ik kwam voor het eerst op voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 waar ik als nieuweling moest optornen tegen bekende of beruchte stemmenkanonnen die tijdens voorgaande legislaturen al meermaals  zetelden. Waarschijnlijk was mijn enthousiasme aanstekelijk, en de kiezer bracht me rechtstreeks in de  gemeenteraad."

Diplomatisch

“Na 3 jaar als gewoon gemeenteraadslid en fractieleider voor CD&V ben ik het afgelopen jaar voorzitter geweest van de gemeenteraad . Het leiden van deze gemeenteraad was voor mij een grote uitdaging . Je hebt de taak om diplomatisch om te gaan met de standpunten van de verschillende fracties en je hoort niet je eigen gedachtegoed te profileren. Als zowel de meerderheid als de oppositie je tussendoor spontane feedback geven, om je stijl, dan doet dat eens te meer plezier.”

“Ik zal als schepen volgende bevoegdheden hebben: openbare werken; milieu en landbouw; cultuur. Maar ik vind dat je in een beleidsploeg meewerkt met de anderen,  en ik heb natuurlijk ook een hart voor de senioren, jeugd en de middenstand.”

“De mensen die me kennen weten dat ik een hekel heb aan narcistisch getinte en tendentieuze sociale media. Denk maar aan het fake nieuws dat onlangs werd verspreid. De tendentieuze berichtgeving van enkelingen die zichzelf graag horen zet soms een enorme druk op lokale politici maar heeft ook een impact op ambtenaren”, besluit Guy Vanbelle.

Lees meer over