Fotograaf Eddy Verloes wordt ereburger van Boutersem

Verloes

Fotograaf Eddy Verloes uit Boutersem wordt de tweede ereburger van de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad op donderdag 21 december. “Hij bewijst dat je best wat kan betekenen op cultureel gebied en ik ben er vast van overtuigd dat zijn prestaties ook een uitstraling hebben voor onze gemeente”, zegt burgemeester Chris Vervliet (cd&v)

De gemeenteraad volgt hiermee het advies van het comité dat uit een lijst van gegadigden hun voorkeur kenbaar maakt.

Vorig jaar ging het eerste ereburgerschap postuum naar de overleden Georges Claes, die twee keer Parijs-Roubaix won.

Verloes scoort al even hoge toppen dankzij een fotoreeks die hij maakte van chassidische joden aan de Belgische kust waarmee hij al meerdere internationale wedstrijden won en binnenkort ook mag exposeren in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ik was bijzonder verrast wanneer ik een maand geleden bericht van de gemeente kreeg dat ik werd voorgedragen als één van de kandidaten om ereburger te worden, dat was al een hele eer, dat  ik nu verkozen werd is dat des te meer.”

Eddy is een inwijkeling want hij kwam in Boutersem wonen zo een 40 jaar geleden maar integreerde zich snel. Hij werd lid van verschillende sociale, muzikale en sportverenigingen en hij werd ook manager van de Concertband Boutersem, onder de muzikale leiding van dirigent Koen Wilmaers. “We beleefden regionaal en nadien ook nationaal glory days, zoals Springsteen het zong. Zo speelden we o.a. op het hoofdpodium van Marktrock Leuven waar we verschillende nationale vedetten hebben begeleid, maar het hoogtepunt bereikten we met de organisatie van de Leuven PlazaProms (nadien Leuven Plaza Night) van 2005 tot 2009 waar we telkens enkele duizenden enthousiaste toeschouwers mochten ontvangen en waarbij de Concertband Boutersem uitgroeide tot een begrip en altijd opnieuw de pannen van het dak speelde met nationale en internationale vedetten.”

Burgemeester Vervliet vindt de fotograaf alvast een aanwinst voor de gemeente. "Vorig jaar brachten we postuum eer aan Georges, nu doen we dat met iemand die nog in leven is. Eddy is zeker een aanwinst voor onze gemeente. Hij toont dat je best wat kan betekenen en ik ben er zeker van dat zijn succes ook een uitstraling heeft voor onze gemeente."

Wanneer de huldiging doorgaat is nog niet bekend. 

 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
eddy verloes
Eddy Verloes wordt ereburger