Fotograaf Eddy Verloes wint de prestigieuze Siena Creative Photo Award 2021

7 juni 2021 | 15u45 | Gepost door christian.henn…
Fotograaf Verloes met één van zijn foto's
Toen fotograaf Eddy Verloes uit Boutersem in het voorjaar 2020 bij het begin van de coronacrisis de inmiddels wereldwijd bekende fotoreeks ‘Losing Our Minds’ nam aan een Belgisch strand (© foto Verloes) , kwam hij letterlijk en figuurlijk in een storm terecht van awards die hem te beurt vielen, niet alleen in verschillende landen binnen Europa, maar vooral in de Verenigde Staten. Nu komt daar ook de Siena Creative Photo Award bij.

“Dat dit zo’n met zo’n vaart zou zijn, had niemand verwacht”, aldus Eddy. Na solotentoonstellingen voor Life Framer, All About Photo, Lens Culture awards en nadat hij enkele maanden geleden ook nog eens Travel Photographer of the Year werd, telkens met foto’s uit de reeks “Losing Our Minds”, kreeg hij vandaag de bevestiging dat hij de winnaar is van de Siena Creative Photo Awards 2021 in de categorie “Open theme” en opnieuw met “Losing Our Minds”.

In Siena

“Dit is één van de meest prestigieuze fotowedstrijden ter wereld”, zegt Eddy (foto), die inmiddels het aantal awards niet meer kan bijhouden. Eddy zal er op zaterdag 23 oktober 2021 als special guest de hoogst gewaardeerde prijs ontvangen, namelijk de ‘Pangea Prize Crystal Statuette’ . De plechtige ceremonie zal plaats vinden in het historische Teatro dei Rinnovati in Siena, één van de meest adembenemende plaatsen in het centrum van de stad. De bedoeling is dat hij er enkele dagen zal verblijven, een rondleiding zal krijgen in Siena en omgeving om uiteindelijk deel te nemen aan de prijsuitreiking. “Losing Our Minds” zal bovendien ook deel uitmaken van de tentoonstelling aldaar van 24 oktober tot 5 december 2021. “Een grotere eer kan me niet te beurt vallen”, zegt Eddy.

Fotofestival Pelt

Gisteren was Eddy nog aanwezig met minister Wouter Beke bij de opening van het Internationaal Fotofestival Pelt  waar hij gastfotograaf is tot eind september 2021 en waar je in het Cultuurcentrum Palethe in Pelt een 15-tal foto’s van de reeks ‘Losing Our Minds’ kan zien, samen met de gedichten van Benno Barnard en de muziek van de Belgische band ‘The river curls around the town’. De vernissage van de officiële boek- en cdvoorstelling zal op 27 juni om 14 uur in de binnentuin van het Maagdenhuismuseum te Antwerpen plaats vinden waar alle protagonisten waaronder de bekende Nederlandse dichter-schrijver Benno Barnard, ex-VRT journalist Geert van Istendael, The river curls around the town en hopelijk een 100-tal genodigden zullen aanwezig zijn met als top of the bill de nog levende blueslegende Boogie Boy die enkele Hebreeuwse liederen zal zingen onder pianobegeleiding van Hervé Martens, o.a. pianist bij Soulsister.

De expositie zal dan ook nadien officieel geopend worden en loopt tot 15 augustus 2021 in het Maagdenhuis, Lange Gasthuisstraat 33 te Antwerpen. Vanaf 2022 zal het project ‘Buiten zinnen/Losing Our Minds’ de culturele centra aandoen in Vlaanderen waarbij er gestart wordt in de Arenbergschouwburg Antwerpen eind januari 2022. “Maar eerst nog even nagenieten van de Siena Creative Photo Award 2021 vooraleer de volgende stap te zetten”, besluit Eddy.

Lees meer over