Boutersems fotograaf wordt ereburger: "Het is een hele eer"

Eddy Verloes (rechts) en schepen Guy Vanbelle bij één van de doeken die de fotograaf aan de gemeente schonk

Boutersems fotograaf Eddy Verloes, die al meermaals in de prijzen viel op nationale prijzen en internationale wedstrijden, wordt op zaterdag ereburger van de gemeenten.

Vorig jaar ging het eerste ereburgerschap postuum naar de overleden Georges Claes uit Kerkom, die twee keer Parijs-Roubaix won. Verloes treedt in zijn voetsporen als eerste nog levende ereburger.

“Eddy Verloes is intussen een wereldwijd bekend fotograaf, waardoor Boutersem een naambekendheid heeft gekregen in vele wereldsteden. Hij heeft door zijn sprekende foto’s een terechte wereldfaam verworven”, zegt schepen van Cultuur Guy Vanbelle (cd&v).

Verloes schonk intussen aan de gemeente twee grote foto’s op doek, eentje hangt op in het Cultureel Centrum en een ander in de inkomhal van de gemeentelijke basisschool.

Ik was bijzonder verrast wanneer ik in november te horen kreeg dat ik werd voorgedragen als één van de kandidaten om ereburger te worden, dat was al een hele eer en dat ik nu verkozen werd, is dat des te meer”, besluit de fotograaf die op zaterdag 23 maart gehuldigd wordt in de Sint-Remiguskerk in deelgemeente Neervelp om 15 uur. Zondag stelt hij in de kerk zijn werken tentoon van 10 tot 15 uur.

Verloes
Zondag stelt de fotograaf zijn werken tentoon in de kerk

Lees meer over