Boutersem heeft nieuwe wijngilde: "Genieten van goede wijn hoeft niet duur te zijn"

feel4wine

In Boutersem werd donderdag een nieuwe wijngilde voorgesteld, de commanderij Feel4Wine. De gilde werd eigenlijk al opgericht in januari maar begint nu aan haar eerste gildejaar. “We hebben als ambitie een referentie te worden in de regio als goede wijnclub”, zegt voorzitter Geert Willaert.

De gilde werd opgericht door de voorzitter en Theo Herroelen die beiden lid waren van een andere commanderie.

“We wilden onze eigen stempel drukken. Wij trekken regelmatig naar Frankrijk om er wijndomeinen te bezoeken en er wijnen te proeven en omdat we die passie wilden delen met anderen ontstond de goesting om een gilde op te richten. We hebben acht bestuursleden waaronder twee sommelier wijnmeesters en, zonder dat we veel reclame maakten, hebben we een 40-tal leden. We willen regelmatig wijnproefavonden organiseren en daarbij de degustatietechnieken aan en de wijnkennis van onze leden verbeteren. Stap voor stap willen mensen leren te ruiken en te proeven en we gaan ook blind leren proeven. Bedoeling daarvan is te kunnen zeggen wat je nu precies proeft.”

De gilde wil ook bijzondere aandacht besteden aan de Belgische wijnbouw en wijnboeren en jaarlijks een wijnreis en een etentje organiseren. “Wat we vooral ook willen doen, is aantonen dat je met weinig middelen ook lekkere wijnen kan drinken. Dat wil niet zeggen dat we ook geen duurdere wijnen zullen proeven maar omdat we de prijs door meerderen delen, is ook dat betaalbaar. Daarnaast willen we onze leden ook kennis laten maken met minder gekende wijnen uit Bulgarije bijvoorbeeld, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.”

De leden komen elke tweede donderdag van de maand samen vanaf 19.30 in residentie GAW Keyseryk in de Stationstraat 91 in Boutersem, met uitzonder van december, juli en augustus.