'OKAY voor de OKay', een petitie voor een buurtwinkel in Oud-Heverlee

okay

Enkele jaren geleden heeft de Colruyt Group, na veel overleg en inspraakrondes,  een bouwaanvraag voor een nieuwe OKay buurtwinkel op de Waversebaan, tegenover de ruiterschool, ingediend. Maar de aanvraag is verzand in een juridische procedureslag, na bezwaar van een echtpaar. 

"In deelgemeente Oud-Heverlee zijn de laatste tientallen jaren evenveel winkels verdwenen: bakker, beenhouwer, bank, bloemenwinkel, enz.. . Voor eenvoudige basisinkopen moet men dus noodgedwongen - dikwijls met de wagen-  naar een  andere gemeente rijden", zegt de initiatiefnemer van de petitie voor de komst van de winkel.

"Enkele jaren geleden heeft de Colruyt Group, na veel overleg en inspraakrondes,  een bouwaanvraag voor een nieuwe OKay buurtwinkel op de Waversebaan (tegenover de ruiterschool) ingediend. Maar de aanvraag is verzand in een juridische procedureslag, na bezwaar van een echtpaar. Op dit moment loopt tot en met 16 april een nieuw openbaar onderzoek waarna de Provincie opnieuw over deze bouwaanvraag moet beslissen. Bij een vorige behandeling door Provincie, werd geen goedkeuring gegeven voor de winkel."

Om de bevolking zelf ook een extra stem te geven, heeft een inwoner zelf een petitie 'OKAY voor de OKay' opgestart. Die petitie zal via het Openbaar Onderzoek aan de Provincie bezorgd worden met de vraag om ditmaal positief te beslissen. 

"De volledige vernieuwing van de dorpskern, kerk, parochiezaal, Waversebaan nadert. Maar om een hele rist redenen (mobiliteit,  tewerkstelling, bereikbaarheid, sociaal, efficiëntie,...) verdient Oud-Heverlee ook een buurtwinkel, voor jong én oud. Hopelijk kiest de Provincie voor het algemeen belang in plaats van één individueel bezwaar. "

Momenteel hebben al meer dan 1100 personen de petitie voor een buurtwinkel in Oud-Heverlee ondertekend.  Wie nog wil aansluiten bij deze petitie, kan daarvoor nog tot en met 10 april terecht op de website van de lokale nieuwsblog: www.achterdoechelen.be  waar geïnteresseerden  trouwens ook meer achtergrondinformatie en updates over dit dossier kunnen vinden."