Multiobus investeert fors in nieuwe milieuvriendelijke voertuigen

12 oktober 2023 | 08u06 | Gepost door annpeeters
multiobus
Multiobus en EBUSCO (Deurne, Nederland) ondertekenden een contract voor 20 nieuwe Ebusco bussen op Busworld in Brussel, de grootste busbeurs ter wereld. 
De 20 Ebusco bussen worden uitgerust met een accupakket van meer dan 400 kWh, hebben een lage vloerconfiguratie en zullen de Multiobus vloot vergezellen die al uit verschillende modellen van Ebusco bestaat. De in totaal 36 Ebusco-bussen zullen worden geëxploiteerd door Multiobus, maar zullen rijden in opdracht en inde kleuren van De Lijn, de grootste openbaarvervoersmaatschappij van België.

Vervolgopdrachten EBUSCO

Ebusco en Multiobus zijn vanaf het begin samen aan hun elektrische reis begonnen. In 2017 zette Multiobus een belangrijke stap door een van Ebusco's eerste klanten te worden en een eerste vloot van vier Ebusco 2.1 bussen aan te schaffen. Hun toewijding aan zero emissie vervoer werd duidelijk in 2020 toen ze een bijkomende bestelling plaatsten voor tien Ebusco 2.2 bussen, waarmee ze hun tevredenheid en vertrouwen in de producten van Ebusco opnieuw bevestigden.

Na de introductie van de Ebusco 3.0 zag Multiobus het potentieel van deze lichtgewicht innovatie en plaatste een bestelling van twee Ebusco 3.0 bussen, die momenteel in productie zijn. Nu, met specifieke configuratie-eisen en het reeds bewezen concept van de Ebusco 2.2, werken Ebusco en Multiobus opnieuw samen om duurzaam en betaalbaar vervoer aan te bieden. Aangezien het Ebusco 2.2 model heeft aangetoond zeer competitief te zijn in termen van TCO - Total Cost of Ownership, verzekert Multiobus zich van een ecologisch en economisch verantwoorde keuze.

Olivier Van Mullem, CEO bij Multiobus, licht toe: "We hebben al een lange samenwerking met Ebusco en hun niet aflatende toewijding blijft ons overtuigen. Ons geloof in de toekomst van elektrische mobiliteit is standvastig en net als Ebusco werden we geconfronteerd met scepsis over ons engagement voor deze visie. Nu, zes jaar na onze eerste samenwerking met Ebusco, staan we nog steviger achter onze gedeelde filosofie, vandaar deze nieuwe order en uitgebreide samenwerking."

Brad van de Kerkhof, Account Manager Benelux bij Ebusco licht toe: "We zijn enorm trots op de samenwerking met Multiobus en zijn dankbaar voor hun vertrouwen en vriendschap de afgelopen jaren. We bewonderen Multiobus enorm omdat ze dapper het voortouw hebben genomen in de transitie naar zero emissie vervoer en we kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking."

Evolutie naar een milieuvriendelijke voertuigvloot

Naast dit order heeft Multiobus onlangs een extra bestelling geplaatst bij EVOBUS (groep Daimler) voor de levering van nog eens 10 nieuwe e-Citaro’s. Hierdoor zal de helft van de voertuigvloot van Multiobus reeds emissieloos zijn vanaf 2025. Beide orders samen zorgen voor een vloot van bijna 50 elektrische lijnbussen voor de Vlaams Brabantse groep. De omschakeling van dieseltechnologie naar elektrische mobiliteit moet in het geregeld vervoer afgerond zijn voor 2035 en Multiobus neemt hierin opnieuw het voortouw.

Lees meer over