JCI strikt topnamen voor awardshow

19 februari 2024 | 17u50 | Gepost door redactie
de Jong
Elk jaar bekronen Junior Chamber International (JCI) Leuven en Brussel dé Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer (VBJO), een jonge ondernemer die op uitzonderlijke wijze vorm geeft aan duurzaam ondernemerschap. JCI Leuven en JCI Brussel kijken daarbij verder dan winstcijfers: de ondernemer achter de onderneming is wat telt. Zo wil de vereniging een nieuwe generatie van young potentials inspireren om te ondernemen én tegelijk het jong ondernemerschap in Vlaams-Brabant ondersteunen. De awardshow vindt plaats op donderdag 25 april 2024 in De Hoorn in Leuven. 

“We zoeken jaarlijks kandidaten die niet bang zijn om de maatschappij uit te dagen”, zegt JCI’er en commissievoorzitter Pieter-Jan Aerts. En dat zie je terug in de lange lijst van voormalige winnaars, met Andy de Jong als winnaar van de editie van 2023. Met zijn bedrijf Paleo geeft hij vlees- en visvervangers nog een betere smaak, geur en textuur en dit via eiwitten van varkens, runderen, tonijn en zelfs van een mammoet. 

Ook de lichting van dit jaar bestaat uit opmerkelijke, sterke profielen: 

Lowie Vercraeye, Brauzz

Lowie Vercraeye

Samen met Manush Barvar en Ruben Renaer is Lowie (28 jaar) co-founder van het merk BRAUZZ dat inzet op duurzame schoonmaakmiddelen. Ze leerden elkaar kennen aan de Antwerp Management School tijdens hun master in Innovation & Entrepreneurship. BRAUZZ maakt volgens de oprichters van duurzaamheid een logische keuze met producten die vrij zijn van wegwerpplastic, nutteloos vervoer van water, biologisch afbreekbaar zijn, maar toch krachtig en efficiënt werken. 

Elly Van der Heyden

Elly Van der Heyden, Yui Skin 

Nadat ze lang had geworsteld met haar eigen gevoelige huid, besloot Elly Van der Heyden (26 jaar) om haar frustratie om te zetten in onderneming. Ze stampte Yui Skin uit de grond, vegan huidverzorging met als topseller een gezichtsreiniger in poedervorm. De naam Yui Skin komt van Japan, waar je huid reinigen met poeder al ingeburgerd is. 

Antoine Smets

Antoine Smets, Klassif.ai 

Artificial Intelligence, je kunt er vandaag de dag niet meer omheen. Antoine Smets (34 jaar) staat aan het hoofd van Klassif.ai, een telg van innovatiegroep Raccoons. Klassif.ai bouwt een zelflerende toepassing voor orderverwerking om zo heel wat bedrijven administratief te ontlasten. Antoine is op jonge leeftijd al een ervaren rot. Zo was hij onder meer Strategy Manager bij Proximus en de voorbije vijf jaar VP Business Development Manager bij het Belgische techbedrijf Cubigo, dat hij op de Amerikaanse markt introduceerde. 

Aushim Koumar

Aushim Koumar, Konligo 

Durf op te vallen, durf anders te denken. Dat is het motto van Aushim Koumar (34 jaar) van Konligo. Met zijn duurzame, efficiënte en prachtige structuren, van koepels tot podia, verovert hij de evenementenwereld. De compacte en lichte structuren zijn een echte eyecatcher. Ze zijn snel en makkelijk op te zetten en worden lokaal geproduceerd met respect voor het milieu. Al tijdens zijn studies Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde aan de VUB laat Aushim zich van zijn meest ondernemende kant zien. In 2009 richtte hij ook de vzw Edukado op, een organisatie die solidariteitsprojecten opzet en ethisch vrijwilligerswerk in het buitenland stimuleert. 

Iedereen welkom

Het evenement zal ook dit jaar plaatsvinden in De Hoorn. In deze oude Stella-brouwerij worden de gasten ontvangen met een gezellig netwerkmoment en een walking diner. Daarna volgt de awardshow, met als keynote-spreker niemand minder dan Jürgen Ingels, durfkapitalist en ondernemer. “Iedereen is welkom om de awardshow bij te wonen”, voegt Aerts toe, “We kunnen vandaag al terugkijken op twaalf succesvolle edities, waarbij we steeds straffe kandidaten, interessante sprekers en mooie netwerkmomenten hebben kunnen aanbieden.”

Het event wordt dan ook graag bijgewoond door ondernemers uit Vlaams-Brabant en daarbuiten. 

Lees meer over