Harol uit Diest ziet nieuw design zonwering bekroond met Archiproducts Design Award 2022’

Harol

Na de Red Dot Award sleept Harol uit Diest nu ook de Archiproducts Design Award in de wacht en dit voor hun nieuw zonweringsysteem Lux.

Met de prijs ziet het bedrijf hun innovatief designconcept opnieuw bekroond. "De high-end zonwering met exclusieve ‘Invisibly Wired’-armen creëert bescherming en schaduw, maar geeft het terras ook alle comfort", zegt CEO Annick Draelants die de award in ontvangst mocht nemen tijdens de prijsuitreiking in Milaan op woensdag 23 november. 

“Binnen de nieuwe generatie zonwering van Harol is Lux een blikvanger. De jury van de Archiproducts Design Awards 2022 lauwerde de zonneluifel in de categorie Outdoor om zijn minimalistische vormgeving en maximale comfort, als resultaat van een doorgedreven investering in duurzame innovatie”, luidt het.

De staalkabels zijn niet langer zichtbaar en de sobere vormen van de knikarmen komen helemaal tot hun recht. “Bovendien zijn de Invisibly Wired-armen getest op 25.000 cycli, wat neerkomt op tweemaal per dag openen en sluiten gedurende 25 jaar of een leven lang natuurlijke verkoeling. De strakke lijnen en kubistische kast van Lux laten zich vlot integreren in een minimalistische architectuur en passen tegelijk bij klassiekere woningen." 

Draelants is terecht trots op de award. “Als pionier in het creëren van natuurlijke koelte, onderscheiden we ons graag met duurzame totaalconcepten die opgaan in hun omgeving. Esthetiek speelt hierbij een belangrijke rol en deze award is hiervan een mooie bevestiging.”

Dankzij Lux creëer je een natuurlijke koelte tot 28 m2 schaduw op je terras, met een uitval tot 4 meter en een breedte tot 7 meter. “Ook is Lux koppelbaar tot 12 meter, voor nog meer schaduw in eenzelfde strakke look. Deze royale schaduwzone kan nog uitgebreid worden met een automatisch bedienbare volant in de voorlijst, die kan zakken tot 2 meter. Ideaal om niet alleen de warmte maar ook het verblindende effect van een laagstaande zon te weren. Verder kan je Lux uitrusten met dimbare ledverlichting - direct of indirect, in kast, voorlijst en armen – en verwarming. Ook de veilige sensoren laten je zorgeloos genieten van het buitenleven.”