Bedrijven leren gevaren van cyberaanvallen te herkennen

21 februari 2023 | 10u03 | Gepost door rik.poulman@te…
voka security

Uit een studie van het World Economic Forum blijkt dat meer dan 90 % van cyberaanvallen op bedrijven te wijten is aan menselijke fouten. Voka-KvK Vlaams-Brabant trekt daarom in het voorjaar met een cybertruck rond op bedrijventerreinen in de regio.

“Dankzij dit concept willen we medewerkers bewuster leren omgaan met cyberveiligheid en hen leren – door het zelf te ervaren - hoe ze zichzelf en hun bedrijf kunnen beschermen tegen aanvallen van buitenaf”, legt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant uit.

Er gaat geen week voorbij of er verschijnt een artikel in de media dat een bedrijf gehackt werd. Soms wordt losgeld betaald om opnieuw toegang te krijgen tot de gegevens, maar vaak ook niet. Dan is het risico dat de gevoelige data van personen en bedrijven zomaar voor het rapen liggen.

“Bedrijven zouden zich preventief al moeten wapenen tegen mogelijke cyberaanvallen”, legt Ulrich Petré, adviseur Digitalisatie en Innovatie, uit. “Via de gratis Digitale Quick Scan kunnen bedrijven die lid zijn bij Voka-KvK Vlaams-Brabant al een zicht krijgen op wat ze goed – en minder goed – doen op vlak van cybersecurity. Maar nog te veel hackings gebeuren door een menselijke fout. Daarom zet Voka-KvK Vlaams-Brabant in op preventie en onderricht bij bedrijven en in teams dankzij de cyber trucks.”

De roadshow komt op donderdag 27 april naar de FoodPort in Tienen (parking achter gebouw, Industriepark 6, 3300 Tienen) en op vrijdag 28 april 2023 naar de Brabanthal in Leuven.

Meer informatie vind je via deze link: https://www.voka.be/activiteiten/cybersecurity-roadshow

(Bron: Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant)