Studenten leerkracht brouwen eigen bier ten voordele van Bednet

Tigris bier
 

Ze doopten hun bier De Goude Tigris. “Bier is oorspronkelijk gemaakt aan de Tigris en vanwege de blond-gouden kleur kwamen we tot de naam. Het gaat om een blond bier dat door de gisting op fles een heel specifieke smaak krijgt. We zijn beiden ook liefhebber van blonde bieren, vandaar ook de keuze”, vertelt Niels die zelf uit een brouwersfamilie komt. “Ik wist al dat bier brouwen niet makkelijk is. We gingen op zoek naar de perfecte brouwer die ons wilde helpen. Niet alleen moest de productie en het materiaal perfect zijn maar we wilden ook iemand die achter ons idee stond om met de verkoop ervan Bednet financieel te steunen. Dat is een organisatie die het mogelijk maakt om langdurig zieke kinderen online de lessen te laten volgen. Aangezien we leerkracht willen worden, leek ons dat een perfecte combinatie.”

Eigenhandig elk kroon op elke fles gezet

De 2 studenten waren van dichtbij betrokken bij het brouwproces. “Op de brouwdag stonden er verschillende soorten bieren die we proefden om zo de perfecte smaak te determineren voor ons eigen bier. We zijn een volledige dag bezig geweest om de juiste ingrediënten te bepalen, de brouwer hielp ons met de basisingrediënten en stelde het nodige materiaal ter beschikking. Een maand later hebben we eigenhandig elk kroon op elk flesje gezet en nog een maand later gingen de etiketten erop.”

Daarna moest het bier nog een maand in een donkere kamer vooraleer ze het aan de man of vrouw konden brengen. “Ons eerste brouwsel was klaar midden december en na een maand waren we al bijna uitverkocht. Daarna zijn we aan het tweede brouwsel begonnen met een aantal gedetailleerde verbeteringen. In tegenstelling tot bij grote brouwerijen weet je nooit op voorhand of het resultaat goed zal zijn. In eerste instantie waren de leraren minder blij omdat we onze eerste dealine niet haalden, maar ze staan volledig achter ons. De andere deadlines hebben we trouwens wel gehaald."

Hoeveel ze aan Bednet zullen kunnen schenken, weten ze nog niet. Eind juni zal dat blijken tijdens een slotvergadering.

Het bier kost 1,70 euro en kan online gekocht worden of via drankencentrales.

Lees meer over