Brasserie Moemmedel, genieten van klassiek met een oosters tintje

Moemmedel
Publi

Authentieke klassiekers of gerechtjes met een fusion-twist, in brasserie Moemmedel (Bierbeek) bewijst chef-kok Pemba Sherpa dat hij een meester is in het leggen van eigen accenten. Dankzij een verfrissende keuze tussen het lekkerste van de Frans-Belgische en de oosterse keuken is het steevast smullen geblazen.

Sinds twee jaar waait er een nieuwe wind door Moemmedel, de bekende Bierbeekse brasserie waarvan de naam verwijst naar de bron in het nabijgelegen Mollendaalbos. Dat is de verdienste van uitbater Pemba Sherpa die geboren is in Nepal, maar al meer dan tien jaar horeca-ervaring in ons land heeft opgebouwd en nu het beste van zichzelf geeft in één van de gezelligste eetgelegenheden in de groene rand rond Leuven. “Ik heb destijds veel opgestoken van de kooktechnieken van mijn ouders en grootouders, maar ook in België heb ik in al die jaren mijn ogen de kost gegeven”, vertelt Pemba, die het liefst werkt met zelf uitgekozen en dagverse producten. “Zo trek ik mijn eigen fonds voor de sauzen en werk ik het liefst met seizoensgebonden vlees, vis en groenten. Naast onze vaste menukaart probeer ik in elk geval zo veel mogelijk te variëren met onze suggesties door bijvoorbeeld lekkere asperges of zacht witloof in de kijker te zetten.”

De zorgvuldig samengestelde spijskaart van Moemmedel legt de nadruk op een gevarieerd aanbod van klassiekers zoals filet pur of vol-au-vent tot Japanse, Thaise en Nepalese specialiteiten. “Naast het lekkerste van de Frans-Belgische keuken zijn onze succesnummers gewokte mosselen, huisbereide dimsum, geurige maaltijdsoepen, à la minute klaargemaakte wokschotels met acht verschillende groenten en onze gezonde pokébowls. Bovendien proberen we ons ook te onderscheiden door onze losse en gezellige sfeer in combinatie met de typische oosterse gastvrijheid.”

Naast het restaurantgebeuren vormt brasserie Moemmedel de ideale locatie om familiefeesten (zowel grote als kleine zaal) of vergaderingen (incl. projector) te organiseren. Heeft u ondertussen al het water in de mond gekregen en bent u benieuwd naar die typisch geparfumeerde Aziatische toetsen? Reserveer dan zeker een tafeltje via de website moemmedel.com of telefonisch via 016 84 44 63. Moemmedel is gelegen langs de Waterstraat 1 in Bierbeek en beschikt over een ruime privéparking.

Lees meer over