Betonboer uit The Sky is the Limit gaat samenwerking aan

15 oktober 2021 | 10u04 | Gepost door redobra@telenet.be
Superbeton gaat samenwerking aan
De familiebedrijven Superbeton en Robuco hebben samen Infrajoint NV opgericht. Beide bedrijven blijven autonoom werken, Infrajoint NV moet hen toelaten blijvend te focussen op hun kernbezigheden. "Administratie rondom bijvoorbeeld certificering neemt bij veel kmo’s veel te veel tijd in beslag", zeggen Pascal Buys en Frederik Laeremans die ook te zien was in het tv-programma The Sky is the Limit. 

"Daar waar vroeger samenwerkingen gebaseerd werden op vertrouwen en eerdere ervaringen, komt er nu een berg administratie bij kijken alvorens de werken nog maar opstarten. Je moet op papier bewijzen dat je de beste bent. En daar kruipt veel tijd in. Omdat zowel Robuco als Superbeton meesters zijn in hun vakgebied en alle mogelijk energie in dat vakgebied willen blijven steken, hebben we deze samenwerking opgezet", zegt Pascal Buys, CEO van Robuco.  "Infrajoint neemt de administratie uit handen en de kosten hiervan blijven onder controle. En zo kunnen Superbeton en Robuco zich terug concentreren op hun kernactiviteiten, wat dan weer meer kwaliteit in het eigen vakgebied garandeert. Via deze entiteit, die onze beide bedrijven overstijgt, hopen we ook op een vlottere personeelsinstroom. In de markt klagen middelgrote bedrijven dat ze geen tijd meer hebben voor hun kernactiviteiten en dat hun structuur onder druk komt te staan. Wellicht zal onze groep nog groeien door bedrijven die aan onze deur komen kloppen."

Volgens de initiatiefnemers heb je `2 mogelijkheden in een wereld vol verandering; "Dat is stilstaan of vooruit gaan", aldus Frederik Laeremans van Superbeton. "Het was al even ons streven om te groeien en ons te wapenen tegen concurrentie en het almaar logger worden.  Om ons DNA niet te verliezen en toch volop vooruit te kunnen blijven gaan, moesten we opzoek naar teamplayers met hetzelfde doel en ambitie. Na lang wikken en wegen hebben we deze partner gevonden. Infrajoint NV wil nu gelijkgestemden mee op pad nemen."

Innovatie is van belang

Robuco is dé specialist in het afwerken, onderhouden en remediëren van betonverhardingen. "Het bedrijf werd opgericht in 1972, door Romain Buys, in 1979 was er de verhuis  van Aalst naar Buggenhout. Robuco is werkzaam in binnen- en buitenland, er werken 45 mensen. We zijn absoluut geen typische wegenbouwer maar werken vaak als onderaannemer voor vele wegenbouwers, waar we aanzien worden als partner om samen een kwalitatieve betonverharding af te leveren. We zijn onze technieken sterk meester, we werken in partnerschap. Onze jarenlange ervaring en reputatie zorgen ervoor dat we vaak het vertrouwen krijgen in de markt en dat willen we nooit schaden, aldus Pascal Buys.

Superbeton werd opgericht door Florent Laeremans, in 1954. Het bedrijf verhuisde anderhalf jaar geleden van Herselt naar Aarschot, waar het binnen een tweetal jaar een nieuwe site in gebruik zal nemen. Het bedrijf telt 30 personeelsleden. "Naast schaalgrootte zal innovatie meer en meer de bovenhand nemen. Ook het circulaire neemt toe in belang. Met het oprichten van hubs zetten we weeral een stap in die richting. Duurzaamheid is een ideologie waar ik achter sta en in geloof, daarom zijn we ambitieus en dat kan alleen door vooruitstrevend te denken éen te handelen", besluit Laeremans.

 

Lees meer over