Aarschots textielbedrijf plant een boom voor elke 100 uitgespaarde polybag verpakkingen

Plant een boom

Het Aarschots textielbedrijf Texet Workwear - dat al meer dan 25 jaar actief is in de sector van kwaliteitsvolle bedrijfskleding, werk- en promotiekleding - plant een boom voor elke 100 uitgespaarde polybags verpakkingen. Het initiatief kadert in de Green Deal Anders Verpakt actie waarvoor het bedrijf samenwerkt met OVAM en de Vlaamse overheid.

Vlaams-Brabants gedeputeerde Ann Schevenels en CEO Tom Van Heffen gaven samen de aftrap van het initiatief en plantten een eerste boom.

De actie past binnen de kernwaarden van het bedrijf, met name duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Eerder installeerde het bedrijf al een bijenhotel waar zo’n 2000 bijen in vertoeven.

Op de site, het bedrijf verhuisde in volle coronacrisis naar een plek in het Aarschotse Nieuwland,  hebben ze een stockruimte van 15.000 vierkante meter, 12.000 palletplaatsen, en gebruiken ze een Autostore. “Deze energiezuinige robots, die evenveel verbruiken als een stofzuiger en worden gevoed met stroom van de eigen zonnepanelen, zorgen voor een volautomatisatie en picking van de 25.100 stockplaatsen. Om te kunnen blijven voldoen aan de gestegen vraag, worden ze volgend jaar verder uitgebreid met nog eens ruim 6000 stockplaatsen, maar zonder dat we ons personeelsbestand moeten inkrimpen. Integendeel, deze investering geeft ons net de mogelijkheid om verder te kunnen groeien. We hebben nog steeds openstaande vacatures en volgend jaar streven we naar een personeelsbestand van 90 werknemers. Zij zijn het belangrijkste kapitaal van onze firma.”, zegt Van Heffen.

Lees verder onder de foto. 

Plant een boom
Het bedrijf zet in op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Behoren tot de top inzake duurzaamheid

Naast de duurzame Printer Prime Collectie, waarin ze het voortouw nemen, wil Texet Workwear in 2030 het klimaatneutraal-label behalen. Ze voldoen ook aan de ISO 9001 en ISO 14001 gecertificieerd normen en werden de voorbije 3 jaar genomineerd voor de Trends Gazellen van Vlaams-Brabant. In mei 2022 kreeg het bedrijf ook nog het EcoVadis Gold certificaat. “Concreet wil dit zeggen dat we wereldwijd tot de top van de 2% meest duurzame bedrijven in de sector behoren.”. 

Gedeputeerde Schevenels was alvast lovend na haar bezoek aan het bedrijf. “Je hebt innovatie, duurzaamheid en het circulaire aspect die hier een heel mooi geheel vormen in dit bedrijf. Dat zijn net de drie dingen die wij als provincie heel belangrijk vinden binnen onze bedrijven.”