Dan toch alleen professionals op rommelmarkt in Tielt-Winge

Rommelmarkt Tielt -Winge
Er worden dan toch alleen maar professionele standhouders toegelaten op de rommelmarkt, die op het Gouden kruispunt in Tielt-Winge weer mag doorgaan vanaf 24 mei. Eerder leek het dat iedereen er zijn spullen zou mogen verkopen maar dat klopt dus niet.

Elk jaar organiseren Gemma Dekoninck en Pascale Scheers wekelijks een rommelmarkt op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge en daar komen best wat standhouders en geïnteresseerden op af. Vorig jaar moesten ze ook al een corona-editie organiseren en dit jaar zal dat niet anders zijn. “De voorwaarden zijn ongeveer dezelfde als die van vorig jaar. Dat wil zeggen dat alle coronamaatregelen opnieuw gelden en dat het aantal bezoekers beperkt wordt in functie van het aantal lopende meters markt. Het aantal deelnemers is niet beperkt”, zei burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) hier eerder over. 

Even leek het alsof iedereen een standje zou kunnen bemannen maar dat blijkt niet te kloppen, alleen professionals zullen in eerste instantie worden toegelaten. "De regelgeving werd verkeerd geïnterpreteerd", luidt het bij de organisatoren. 

Hoe dan ook moeten bezoekers een mondmasker op, net als de standhouders.  Dat is trouwens verplicht op het volledige domein van het shoppingcentrum. Handen moeten ook worden ontsmet en er wordt opnieuw een  éénrichtingsverkeer ingevoerd op de markt.

Voor de standhouders geldt  een aanschuifsysteem zodat ze niet op voorhand hoeven te reserveren. Iedereen die zijn producten aan de man of vrouw wil brengen moet ook zelf handontsmetting voorzien voor de klanten.

Aan standhouders wordt gevraagd vooraf te reserveren. Meer informatie krijg je op de website.

Lees meer over