Zes gemeenten in het Hageland bieden voortaan UiTPAS aan

uitpas

De gemeenten Glabbeek, Bekkevoort, Kortenaken, Geetbets, Linter en Zoutleeuw lanceren samen een nieuwe vrijetijdspas of UiTPAS voor jong en oud, zeg maar een voordeelkaart die elders al bestaat, voor cultuur en vrije tijd.

Met de pas kan je deelnemen aan allerlei sport-, jeugd- en cultuuractiviteiten en spaar je punten wanneer je deelneemt aan UIT-activiteiten. Die punten kan je vervolgens inruilen voor extra voordelen, zoals kortingen, gratis drankjes of tickets, gadgets en andere zaken. In 2023 kwamen er 93.515 nieuwe pashouders bij, waarvan 52.005 met kansenstatuut, en 184.438 deelnemers spaarden punten bij UiTPAS-activiteiten.

“Door intergemeentelijke samenwerking kunnen we ook in alle deelnemende gemeenten meer activiteiten aanbieden. Naast jeugdactiviteiten kan je met de nieuwe vrijetijdspas nu ook deelnemen aan sport -en cultuuractiviteiten”, zegt Glabbeeks schepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij). De UiTPAS staat op naam, elk gezinslid heeft een eigen pas nodig maar je moet de pas maar één keer kopen.

De pas is gratis voor kinderen en jongeren tot 18 jaar en kost 5 euro voor volwassenen. Mensen met een beperkt budget kunnen onder bepaalde voorwaarden een UiTPAS aan kansentarief kopen voor 1 euro en op vertoon van hun pas krijgen ze 80% korting bij deelname aan activiteiten van UiTPAS-aanbieders. Voor een overzicht van alle activiteiten in onze regio kan je terecht op www.UiTPASBeleefregio.be

Lees meer over