Voetbalclub KDN United met handen in het haar, wegenwerken snoepen drie meter van hun veld af

Ilse Organe
Ilse Organe op de velden van KDN United.

Het zou een goede aprilgrap kunnen zijn, maar dat is het helaas niet voor derdeprovincialer KDN United. Begin mei starten er werken aan de nutsvoorzieningen in de Gravenstraat in Kortrijk-Dutsel. Hiervoor wordt er ongeveer drie meter van het voetbalveld ingenomen, het doel en de ballenvanger verdwijnen en zo kloppen de reglementaire afmetingen en belijningen niet meer. De club zit met de handen in het haar.

“Hoe we dit op korte termijn dienen op te lossen, is een zorg voor KDN. Dat is een gekende en helaas consequente beleidslijn van ons gemeentebestuur. Is een lokale voetbalclub wel gewenst in onze gemeente?”, vroegen ze zich bij de zwart-groen-oranjegekleurden af. “Ik was pas sinds woensdag 11 april op de hoogte van de plannen. Vanaf dinsdag 2 mei beginnen de werken van de heraanleg aan de Gravenstraat en die zou twee jaar in beslag nemen. Bij ons gaat het om werken aan de nutsvoorzieningen en Fluvius komt daarin tussen.

Concreet moet een voetbalveld aan enkele regels voldoen. Zo moet de lengte van het veld minimaal 90 meter bedragen en mag de lengte maximaal 120 meter zijn. De breedte van het veld moet minimaal 45 meter bedragen en mag het maximaal 90 meter zijn.

“We hebben een klein voetbalveld, maar het is nu niet dat we door deze werken aan een veld met een lengte van 87 meter komen. We hebben wel wat speling, maar ik had dit liever op voorhand geweten. Zo gaf dat minder problemen en hadden we aan het seizoensbegin alles kunnen herlijnen, herkalken en de doelen kunnen verzetten. Deze info van de gemeente komt rijkelijk laat, je mag niet vergeten dat onze eerste ploeg, de jeugd en de reserven op dat veld spelen”, wist KDN-voorzitter Ilse Organe.

Je zou kunnen stellen dat de werken net na de voetbalcompetitie beginnen die eind april stoppen, maar KDN United speelt in zijn reeks de eindronde voor promotie naar tweede provinciale daar ze de eerste periodetitel veroverden. Leuk is anders in moneytime.

Ilse Organe

Lees meer over