Net als Sjakie wint Peter uit Hoegaarden het gouden ticket, niet in een chocoladereep maar in een Straffe Streek Box

Straffe Streek

Peter Robert uit Hoegaarden mag zich winnaar noemen van de provinciale Straffe Streek wedstrijd rond streekproducten in de provincie. Hij wordt zo een jaar lang ambassadeur en Peter krijgt die prijs omdat hij de Straffe Streek Box had met het golden ticket.

Het doet wat denken aan de film Sjakie en de Chocoladefabriek waar een snaak een golden ticket vindt in zijn chocoladereep, waarvoor opa hard had gespaard want de familie had het niet breed, en uiteindelijk de fabriek van de eigenaar cadeau krijgt maar hier gaat het natuurlijk om iets heel anders.

Peter werd de winnaar van de eindejaarsactie van Streekproducten Vlaams-Brabant. “Hij had de Straffe Streek Box met het gouden ticket en wordt zo ook het hele jaar lang ambassadeur van Straffe Streek”, luidt het bij de initiatiefnemers..

De actie werd georganiseerd door de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant en de provincie Vlaams-Brabant van december 2023 tot 15 januari.
​​
“Met deze actie speelden we in op de stijgende vraag naar hoeve- en streekproducten”, zegt Tom Dehaene (cd&v), gedeputeerde voor streekproducten. “Niet minder dan 390 personen kochten een Straffe Streek Box.”

De actie hield in dat men in een Straffe Streek box kon kopen bij één van de deelnemende verkooppunten en dat men daarbij een gouden ticket kreeg. Op dat ticket stond een QR-code die men kon inscannen en naar een webpagina geleid werd waar men zijn gegevens kon invullen en een schiftingsvraag moest beantwoorden.

Peter Robert ontving de winnende box als eindejaarsgeschenk van zijn werknemer.

“De winnaar ontvangt 1000 euro aan shopbudget in de vorm van 40 vouchers van 25 euro om te besteden bij verschillende Straffe Streek leden. Op die manier wordt de winnaar een jaar lang ambassadeur van Straffe Streek”, besluit Paul Vleminckx, voorzitter van de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.