Dertien bestuurders betrapt onder invloed, vijftien anderen beboet voor gsm-gebruik

Foto ter illustratie

In de politiezone Hageland werden er in februari dertien bestuurders betrapt op het rijden onder invloed, in totaal werden er 1025 bestuurders gecontroleerd. Vijftien anderen kregen een boete omdat ze hun smartphone gebruikten achter het stuur. Tijdens de maand maart zal de politie harder optreden wanneer je de smartphone gebruikt tijdens het rijden en betrapt wordt.

Medewerkers van de politiezone Hageland controleerden in februari 1025 bestuurders op het gebruik van alcohol achter het stuur op 82 plaatsen in de politiezone. Tijdens deze controles werden dertien bestuurders betrapt op het sturen onder invloed, zij mochten allemaal hun rijbewijs inleveren.

In februari werden ook vijftien bestuurders betrapt op het gebruik van hun smartphone. Zij kregen een onmiddellijke inning. 

Harder optreden in maart

In maart loopt de themamaand van het parket Leuven waarbij er strenger zal worden opgetreden tegen het gebruik van het GSM toestel achter het stuur.  Zo werd van twee bestuurders, die betrapt werden op 1 maart, het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.  Zij zullen zich ook moeten verantwoorden tijdens een themazitting op de rechtbank in Leuven.

Lees meer over