Carnaval barst ook los in het Hageland en er is nog veel meer op komst

stoet

Carnaval is in het land en dat geldt ook voor het Hageland. Op verschillende plaatsen trokken er vandaag al stoeten door de regio al moet het echte geweld nog losbarsten. We geven u graag een impressie van de eerste carnavalsgekte en vertellen u graag waar u de komend dagen nog meer terecht kan.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

In Glabbeek trokken de kinderen van de scholen in de verschillende deelgemeenten vrijdag al de straten op, ook in Diest zetten de leerlingen van KSD Diest, zowel de kleuters als die van de lagere school, al hun gekste maskers op en zorgden ze voor een kleurrijk spektakel en in Tremelo was dat niet anders. 

Daar palmden driehonderd leerlingen van de Vrije Basisschool De Klimboom de straten in. Vijf jaar geleden begonnen ze aan deze traditie, het was nu de vierde editie want door de coronacrisis kon het een jaar niet doorgaan. In de stoet liepen kinderen van drie tot twaalf jaar oud. 

In Betekom trokken de kinderen van de GBS Betekom "de klimroos" door de straten, hun carnavalsthema was "Fiesta" , de kinderen mochten verkleed naar school komen en om 13.30 u trok de carnavalsstoet zich op gang. Het oudercomité mocht ook zijn steentje bijdragen en verwende de klimrooskinderen met lekkere wafeltjes en smulconfetti.

Carnaval is daarmee zeker niet aan zijn einde want de komende weken staan er nog heel wat stoeten op het programma, we geven u graag een overzicht. 

Op 10 februari gaat die door in Tienen, in Zichem gaat de stoet uit op 11 februari, op 18 februari is dat in Schoonderbuken en op 3 maart in het centrum van Scherpenheuvel. 

In Bekkevoort gaan de praalwagens op pad op 17 februari en in Zoutleeuw op zondag 25 februari. In Aarschot trekt dan weer de traditionele lichtjesstoet door de straten op 9 maart, in Diest is er nog een carnavalsstoet op 17 maart.

In Geetbets wordt carnaval gevierd op 24 maart.