Bart Peeters en Soulsister openden magistraal de 10de editie van Lolands

Foto: Dirk Desmet

Soulsister en Bart Peeters en zijn Ideale Mannen zorgden voor de ideale aftrap van de 10de editie van Lolands. Voor Polle Pap was het een thuismatch en Peeters bewees waarom hij 26 keer het Sportpaleis kon vullen, zoveel energie en ambiance zie je zelden op een podium. Het werd vrijdagavond dan ook een feestje van formaat in Scherpenheuvel-Zichem.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lolands staat voor een familiefestival ten voordele van het ALS Laevers fonds, de organisatoren verloren destijds hun vriend Lorenz Laevers, beter gekend als de Lo, op jonge leeftijd aan ALS, een neurologische aandoening, en begonnen daarom het festival, kwestie van centen te verzamelen om het onderzoek financieel te ondersteunen.

Mooi meegenomen is het feit dat ze hierdoor meerdere grote namen naar Scherpenheuvel-Zichem brachten en ook dit jaar is de affiche niet min.

Vrijdag 16 september kwam Soulsister langs, voor Paul - Polle Pap – Michiels, die in Lubbeek woont , een soort van thuismatch, en ook Bart Peeters en zijn Ideale Mannen maakten er het schone weer.

Met dergelijke namen ben je eigenlijk al bijna zeker van de nodige ambiance en de twee ontgoochelden niet.

Lees verder onder de foto.

Soulsister
Voor Paul Michiels was het een thuismatch. Foto: Dirk Desmet

Paul Michiels heeft stem als geen ander

Paul Michiels, niet dat we minder respect hebben voor de prestaties van Jan Leyers en alle andere muzikanten, zorgde voor een kippenvel moment wanneer hij uithaalde tijdens Tell Me What Takes, zijn stem is nog altijd één van de betere in Vlaanderen.

Dat de groep kan teren op een resem hits was overduidelijk. Elk nummer werd meegezongen, hoogtepunt was wellicht The Way To Your Heart dat na al die jaren nog altijd een ijzersterk nummer blijft.

Het publiek genoot, zoveel was duidelijk, en de avond was nog maar net begonnen.

Lees verder onder de foto. 

Soulsister
Foto: Dirk Desmet

Wervelstorm Bart Peeters en zijn Ideale Mannen bliezen publiek omver

Even later bestormden, en dat mag je letterlijk nemen, Bart Peeters en zijn Ideale Mannen het podium. Vanaf het begin werd het ons duidelijk waarom deze groep 26 keer het Sportpaleis kon vullen.

Bart Peeters mag dan al 62 zijn, op het podium zagen we een kind dat zich ongelooflijk amuseert in zijn eigen speeltuin en een conditie heeft om u tegen te zeggen, stilstaan op een podium is aan Peeters niet besteed en met zoveel talent om hem heen werd het een fantastisch optreden.

Als geen andere artiest weet Peeters hoe je een publiek moet inpakken, hij slaagde er ook in om de andere leden van zijn band voor te stellen op een originele en entertainende manier, il faut le faire.

Zelfs Paul Michiels dook even het publiek in om zijn collega aan het werk te zien. 

Lees verder onder de foto. 

Lolands
Paul Michiels duikt tijdens het optreden van Bart Peeters even het publiek in. Foto: Nicky Matthys
Lolands
Foto: Dirk Desmet

Ideale eerste avond

Bart en zijn Ideale Mannen bliezen Lolands omver en toonden, net als Soulsister eerder op de avond, hun meesterschap. Wanneer hij de menigte vroeg om het gsm-lampje aan te steken tijdens een cover van het Celine Dion nummer Pour Que Tu M’aimes Encore, deed iedereen dat meteen, het zorgde voor een feeëriek beeld, ook zijn eigenwijze Vlaamse versie van I’m Into Folk sloeg aan, net als de onaangekondigde ode aan zijn roadie die hem al 32 jaar trouw is en deze maand nog overgrootvader wordt, voor hem schreef hij in het geniep een aangepaste versie van de K3 hit Tele-Romeo.

Samengevat Soulsister en Bart Peeters zorgden voor een ideale eerste avond van Lolands. Zaterdag staan, onder andere, Regi, die meerdere gasten meebrengt, en Stan Van Samang op het podium.

We willen u graag laten meegenieten van de eerste avond Lolands in onderstaande fotoreeks. 

Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands
Foto: Dirk Desmet
Lolands