Zware verkeerschaos omwille van aangekondigde boerenprotesten

Boerenprotest
Boze boeren hebben zoals aangekondigd protest gevoerd in en rond het Leuvense. Zo'n 200 tractoren verzamelden aan de verkeerswisselaar in Bertem, om vervolgens via de E40 richting Brussel te rijden. Dat zorgt voor zware verkeershinder, ook op de toegangswegen richting E314 en E40.

Op de Leuvense ring stond het verkeer op sommige plaatsen potdicht. Zo werd er aan de Diestsevest even halt gehouden door de protesterende boeren. Doordat de tunnel geblokkeerd werd, zagen veel autobestuurders zich genoodzaakt om rechtsomkeer te maken. Het geplande boerenprotest liep een halfuur vertraging op. "Zij worden geconfronteerd met hoge kostprijzen voor hun meststoffen, pesticides en energie. En ze krijgen lage prijzen voor hun eigen producten", zegt Erik Mathijs, voedseleconoom aan de KU Leuven. "Die kostprijzen zijn voor alle Europese boeren. Daarom is er protest in verschillende landen in Europa", zo duidt hij. Daarnaast kaarten de boeren ook de enorme administratieve rompslomp aan.

Volgens de doorgegeven planning zou één rijstrook van de E40 richting Brussel toegankelijk blijven voor het doorgaand verkeer, maar het zal hier vermoedelijk zeer langzaam vooruitgaan. "Op de E314 aan afrit 17 (Winksele) zal het verkeer richting Brussel worden omgeleid via de Brusselsesteenweg (N2) in Herent. De verwachting is dat er op de Brusselsesteenweg lange wachttijden zullen ontstaan", zegt de lokale politie. Verwacht wordt dat zowat alle grote invalswegen zware hinder zullen ondervinden van het protest.

Boerenprotest
Boerenprotest
Doordat de boeren de tunnel aan de Diestsevest blokkeerden, zagen veel autobestuurders zich genoodzaakt om rechtsomkeer te maken.
Boerenprotest
tractoren
boerenprotest
boerenprotest
boeren
boeren

Lees meer over