World Kitchen: een wereldreis op je bord

12 februari 2024 | 11u49 | Gepost door redactie
World Kitchen
Publi

Op de grens van Kessel-Lo met Wilsele, vlakbij Leuven, ligt een verborgen culinaire schat die wacht om ontdekt te worden. World Kitchen, opgericht in 1999 door de charismatische Liton Sarwar, nodigt je uit op een gastronomische reis die je zintuigen zal prikkelen en je naar verre oorden zal voeren met zijn authentieke Bengaalse keuken.

Liton Sarwar, geboren in Bangladesh en een gepassioneerde wereldreiziger, heeft zijn liefde voor fijne keukens uit alle hoeken van de wereld samengebracht in World Kitchen. Zijn droom was om een plek te creëren waar gasten niet alleen komen eten, maar ook de rijke culturen van Azië kunnen ervaren. Dit wordt weerspiegeld in het boheemse interieur, een smeltkroes van Bengaalse en Balinese designelementen, die samen een sfeer creëren alsof je je daadwerkelijk in een andere wereld bevindt. De zorgvuldig geselecteerde decoraties, van Javaanse houtsnijwerken tot Nepalese standbeelden, dragen bij aan deze unieke ervaring. Tijdens de zomermaanden onthult World Kitchen nog een andere verborgen parel, want de betoverende tuin die omringd is door schilderachtige oosterse paviljoenen, biedt gasten een ongeëvenaard vakantiegevoel.

Bij World Kitchen staat de mango lassi centraal als een huisfavoriet; een verfrissend Bengaals drankje gemaakt van verse mango en yoghurt, perfect als begeleider van de kruidige gerechten. De keuken, een laboratorium van liefde en passie, biedt een verscheidenheid aan gerechten waarbij traditionele Bengaalse smaken worden gecombineerd met invloeden uit de Mogoel-keuken. Een van de specialiteiten is de tandoori, geserveerd in een sizzler, die een mix biedt van pittige en zoete sensaties, versterkt door het gebruik van verse kruiden zoals gember, groene chili en citroengras.

De populariteit van het restaurant is ook te danken aan de veelzijdigheid van het menu, met aandacht voor zowel vleesliefhebbers als vegetariërs en mensen met intoleranties (gluten, lactose). De chicken tikka masala, een wereldberoemd gerecht, wordt hier naar een hoger niveau getild met specerijen rechtstreeks uit Bangladesh. Ook de vegetarische gerechten, waaronder de dal fry en palak paneer, genieten grote waardering. Naast het restaurant biedt World Kitchen een take away en traiteurservice aan, met de Ambassade van Bangladesh of de Sultan van Oman (Qaboes bin Said Al Said die kortstondig in Leuven verbleef) als prestigieuze referenties.

Reserveer nu je tafel via telefoon of sms (016 44 41 01 of 0483 23 08 28) en laat je culinair verrassen. Meer info via de website worldkitchen.be.

World Kitchen