WIN! ‘Mijn eerste 18 jaar’, een beleefboek over de hoogtepunten van je jeugd

boekjes
‘Mijn eerste 18 jaar’ bundelt alle hoogtepunten van je jeugd in één beleefboek: een tijdreis, gemaakt door en voor Vlamingen. Wij mogen tien exemplaren weggeven.

Welke gebeurtenissen heb jij in je eerste 18 jaar meegemaakt? Op welke muziek ging je toen helemaal los? Welke kledingstukken konden destijds écht niet ontbreken in je kast? Of welke bekende Vlamingen maakten het mooie weer op tv? Met het beleefboek ‘Mijn eerste 18 jaar’ haal je al deze herinneringen terug. Het origineelste cadeau dat je kan geven: een emotionele teletijdmachine naar haar of zijn jeugd! 

'Mijn eerste 18 jaar' is een reeks van 36 boeken, gemaakt voor en door Vlamingen, vanaf het geboortejaar 1948 tot en met 1983. Elk boek biedt in 182 rijkelijk geïllustreerde pagina’s een overzicht van de kleine en grote geschiedenis, in de rubrieken sport, binnen- en buitenlands nieuws, politiek, entertainment en muziek. Met op elke bladzijde wel een moment van herkenning. Herbeleef bijvoorbeeld de hippietijd van de jaren ’60, de tourzeges van Eddy Merckx of The Beatles die de wereld veroverden.

Wie bijvoorbeeld geboren werd in 1960, reist in het boek terug naar haar of zijn eerste 18 jaar, tot 1978. De makers mikken ook op de ‘kleine momenten’, ‘vergeten verhalen’, figuren of rages die al jaren uit ons geheugen gewist zijn. 'Mijn eerste 18 jaar' is een interactief boek, zo kan je een aantal van de grootste hits van toen herontdekken door een code te scannen in het boek. Pure nostalgie.

Stand-upcomedian, schrijver en Allerslimste Mens ter Wereld Bert Kruismans gaf op 23 maart de aftrap voor de boekenreeks met een scherpzinnige presentatie vol eigen anekdotes en is helemaal fan: “Och ja, en weet je nog wel, en ken je dit nog? Duik in je eigen verleden of waarom niet, geef wie je dierbaar is gewoon haar of zijn jeugd cadeau.”

De uitgever TDM Publishing bracht de boekenreeks in juni 2022 uit in Nederland, waar het al snel een groot succes werd. Tot nu toe gingen er al 250.000 boeken over de toonbank. De Vlaamse reeks is onder meer bij Standaard Boekhandel te koop. 'Mijn eerste 18 jaar' werd geschreven en samengesteld door Vlaamse experts. Schrijver Erik Verdonck zorgde voor het nieuws en de foto’s en Belpopkenner Jan Delvaux selecteerde de muziek. Verdonck licht zijn grootste uitdagingen toe tijdens het schrijven van de boekenreeks: “Het was voor elk boek zoeken naar een goede balans tussen de verschillende thema’s en het soort van gebeurtenissen. De drang naar volledigheid moest ik leren loslaten. Zeker vanaf expo 1958, wanneer de moderne consumptiemaatschappij ontstond, werd ik gedwongen om harde keuzes te maken: wat neem je wel en niet op in het boek? Een andere grote uitdaging was de selectie van beelden. Je wil op elke pagina een passend beeld en dat was een hele zoektocht.” 

'Mijn eerste 18 jaar' gaat van start met de geboortejaren 1948 tot 1983. Later volgen nog meer jaren. 

Wil jij een boek winnen? Deel dan dit bericht openbaar op je Facebookpagina en download onze app. Daarna stuur je een mail met je naam, adres en geboortejaar naar wedstrijdpassepartout@gmail.com. Wij mogen tien lezers gelukkig maken.

boekjes

Lees meer over