Vrije basisschool in Gelrode supportert met groot scherm voor oud-leerling Gustaph op Eurosongfinale

Belgie

In de vrije basisschool van Gelrode bij Aarschot kijkt iedereen vanavond met spanning naar de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Gustaph en zangeres Chantal Kashala zijn namelijk twee oud- leerlingen van de school en vertegenwoordigen vanavond ons land op de halve finale. Wanneer ze doorstoten naar de finale komt er in OC Strooien Dorp in Gelrode een groot scherm te staan waar je zaterdag de finale dan kan volgen.

Op 14 januari won Stef ‘Gustaph’ Caers de voorrondes van het songfestival met het nummer Because of you. “Als kleine jongen in de basisschool gaf Stef al blijk van een groot muzikaal talent en een hoog entertainmentgehalte”, zeggen zijn oud-leerkrachten.

Samen met enkele enthousiaste oud-leerlingen besliste de school om de gebeurtenis niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. “We zijn zo fier dat we, indien Gustaph zich kwalificeert, met zoveel mogelijk vrienden, familie, kennissen, oud- medeleerlingen, oud- leerkrachten,… willen samenkomen bij een groot scherm om voor hem te supporteren. Het wordt nog even nagelbijten tijdens de halve finale, maar we zijn er rotsvast van overtuigd dat het lukt”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Bij kwalificatie voor de finale is iedereen dus welkom op zaterdag 13 mei in OC Strooien Dorp langs de Rillaarsebaan in Gelrode vanaf 19.30 uur. “Supporters mogen zich uiteraard tooien in de Belgische kleuren of hun mooiste hoed opzetten.”

Lees meer over