Vrienden en familie nemen afscheid van Peter Reynaert (58), hoofdgeneesheer van het Heilig Hart die stierf bij de jacht

23 januari 2023 | 15u05 | Gepost door redactie
Peter Reynaert
Een afgeladen volle aula Eikenveld van begrafenisondernemer Pues in Herent heeft afscheid genomen van Peter Reynaert, de 58-jarige hoofdgeneesheer van het Heilig Hartziekenhuis in Leuven die vorige week overleed na een jachtongeval in Jodoigne. De man kreeg een boom op zijn hoofd en was op slag dood.

Peter Reynaert bleek een geliefd man te zijn, in de fleur van zijn leven. Een bevlogen man ook, met een uitgebreid sociaal netwerk. Peter was een serieuze mens, een koppig man, blakend van zelfvertrouwen. De intelligente Peter stond als een orthopedisch chirurg geboekt als een autoriteit binnen zijn vakgebied. Hij was recht voor de raap en had alles doordacht; hij nam geen enkele beslissing zonder de pro’s en contra’s tegen elkaar af te wegen.

Peter hield van vuur; hij kon urenlang naar het knetterend haardvuur kijken. Daarom staken zijn vier kinderen (Elisabeth, Pieter-Jan, Josephine en Louise) elk een kaars aan. Nadien werd verteld over Peter zijn jeugdjaren in Kortenberg in de jaren '60, alwaar hij opgroeide in een bosrijke omgeving, samen met zijn drie broers Rik, Thomas en Michaël.

Lees meer over