Verkeer richting Leuven moet door werken op N2 vanaf maandag 15 april ook omleiding volgen

Staatsbaan

Maandag 15 april gaan de werken op de Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) (Bekkevoort/Tielt-Winge) een volgende fase in en wordt de werfzone uitgebreid tot aan Schillekensberg. Ook het verkeer richting Leuven moet vanaf dan een korte omleiding volgen via lokale wegen. Voor het verkeer richting Diest verandert er niets en blijft de huidige omleidingsroute behouden. Volgens de huidige planning duren de werken nog tot eind 2025. 

Sinds de start van de werken, in oktober vorig jaar, is de aannemer aan de slag tussen de Blerebergstraat en de Oude Tiensebaan. De fietspaden zijn er zo goed als klaar en de opbraak van de rijweg is ondertussen gestart. In een volgende fase breidt de werfactiviteit nu dus verder uit tot aan Schillekensberg.
De omleiding voor fietsers blijft dezelfde en verloopt in beide richtingen via de Oude Leuvensebaan en de Heuvelstraat, aan de noordkant van de gewestweg. Gemotoriseerd verkeer richting Diest volgde al een omleiding aan de zuidkant van de gewestweg via de Statiestraat, Halensebaan, Heiblokstraat, Driesstraat en de Robbesrodestraat. Door de uitbreiding van de werfzone is er vanaf 15 april ook een omleiding voor verkeer richting Leuven langs Schillekensberg, de Oude Leuvensebaan en de Oude Tiensebaan. 

Gescheiden riolering en bredere en veiligere fietspaden

Nog tot eind 2025 wordt de gewestweg, over een afstand van 4,2 kilometer tussen de Blerebergstraat en de Robbesrodestraat, grondig aangepakt. Er komt een gescheiden riolering waarbij huishoudelijk afvalwater en regenwater apart worden afgevoerd. De overbodige middenstrook verdwijnt om ruimte te maken voor bredere en veiligere fietspaden met een extra schuwzone tussen de rijweg en het fietspad. De betonnen rijweg maakt plaats voor een wegdek in asfalt voor meer rijcomfort en minder omgevingsgeluid. Tenslotte worden ook alle negen bushaltes in Tielt-Winge langs de gewestweg vernieuwd.

Lees meer over